Samler ind til hjemløs: 'Jan er nærmest en del af butikken'

Jan solgte 'Hus Forbi' hver dag uden for Super Brugsen på Halmtorvet. Da han pludselig ikke dukkede op, savnede både kunder og ansatte Jan.

- På Vesterbro passer vi på hinanden og hjælper hinanden. Derfor er vi i gang med en lille indsamling til Jan, som gennem mange år har solgt Hus Forbi uden for vores butik. Alle bidrag er meget velkomne!

Sådan skriver SuperBrugsen på Halmtorvet i København i et gribende opslag på Facebook, og også i forretningen på Halmtorvet har de ansatte hængt et opslag op om indsamlingen til hjemløse Jan, der er blevet indlagt for at få amputeret foden.

Jan har stået foran SuperBrugsen på Halmtorvet i fem år og solgt de hjemløses blad 'Hus Forbi', og han var populær hos både kunder og ansatte.

- Han har passet hunde, når kunder været inde at handle, sørget for, at alt er okay foran butikken og altid informeret os, hvis han har haft mistanke til butikstyveri. Så har vi hjulpet med kaffe og nogle gode omgivelser. Jan er nærmest en del af butikken, siger butikschef Claus Jensen, Super Brugsen på Halmtorvet, til BT.

En medarbejder blev bekymret, og der blev ringet rundt og man fandt ud af, at Jan var blevet indlagt.

- Vi blev kede af det og blev hurtigt enige om, at vi ville prøve at samle lidt ind til ham, for at fortælle ham, at vi savner ham, siger Claus Jensen.

På Facebook er indsamlingen til Jan blevet godt modtaget. Opslaget om indsamlingen har fået 3600 likes og hjerter, det er blevet delt 520 gange og har fået 90 kommentarer mandag morgen.

- Sådan! Og tak for jeres hjælp, da vi lavede synsprøver til hjemløse for nogle uger siden. Kh. Pia Profil Optik, skriver Pia Huusfelt.

- Som gammel Vesterbro pige sidder jeg her og bliver så stolt af mit 'hood'. Tak for der stadig bor/arbejder folk med hjertet det rette sted der. TAK, skriver Charlotte Wallin.

- Det er jo det dejlige ved at bo på Vesterbro!! Jeg tror ikke, det findes mange andre steder. Tænk at den lokale brugs har sådan en omsorg, skriver Winnie Flemholt.

Læs også på tv2.dk: Dansk egern er blevet verdensberømt: Faldt ned fra træ og blev adopteret af familie

God bedring, Jan

Mange, der kender Jan, har også skrevet en kommentar til opslaget.

- Jan er skøn - rigtig god bedring, skriver Christina Bjørklund.

- Han har lever sundt og gået til kontrol og stolt vist mig, at hans tal var fine, hvad der er sket, ved jeg så ikke, men det er sgu synd, men jeg tror, han er en kæmper, ellers havde han ikke klaret sig alle de år, skriver Janette Allingham.

Liv Jørgensen advarer om, at Jan har sukkersyge - og at opmærksomheden kan blive overvældende.

- Husk, at Jan lider af sukkersyge, og derfor ikke spiser hverken søde sager, drikker alkohol eller spiser frugt. Han er meget glad for danskvand med citrus og cigaretter. Han kan godt lide nødder. For øvrigt skal man nok også passe på, at han ikke dør af et hjertestop af al den opmærksomhed, skriver Liv Jørgensen.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere