Sæsonen for skybrud starter nu

Sommeren er højsæson for de helt store regnskyl, og vil du være sikker på at undgå vand i kælderen, skal du selv sikre dit hjem.

HOFOR og Københavns Kommune har siden de store skybrud i 2010 og 2011 arbejdet på at beskytte København mod oversvømmelser.

Og igen sidste år var den gal i hovedstaden. Under skybruddet i august 2014 flød kloakker over og kældre og veje stod under vand.

- Skybrud er blevet en del af vores hverdag, og derfor skal vi gøre byen mere robust, så man kan bo i København uden at frygte for vandmasserne. Det er en stor og kompliceret opgave, som vi allerede har taget fat på, men som tager mange år at realisere.

Samtidig er det vigtigt, at københavnerne også selv husker at sikre deres ejendom eller boligforening," siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell i dag i en pressemeddelelse fra HOFOR og Københavns Kommune.

Se hvordan du sikrer dig mod skybrud her på Københavns kommunes hjemmeside.

Og som borger har man også et ansvar selv.

- Hvis man som husejer bruger sin kælder til at opbevare ting, så er det en rigtig god idé at installere fx højvandslukkere, lukke afløb i kældergulvet, sikre nedgangen til kælderen eller på andre måder forhindre, at vand trænger ind og ødelægger ens ting," siger specialist Jes Clauson-Kaas fra HOFOR.

Og det kan godt betale sig at sikre kældre og nedgange. Sidste år oplevede rigtig mange københavnere, at deres kældre blev oversvømmet, fordi kloakkerne var så fyldte, at vandet blev presset tilbage gennem kloakledningerne og op af gulvafløb og toiletter.

På kommunens hjemmeside www.kk.dk kan man bestille et gratis eksemplar af folderen "Undgå vand i kælderen" eller downloade den elektronisk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

Energitårnet Argo

Køge vil kæmpe for dødsdømt forbrændingsanlæg

bus busrute

Samarbejde mellem regioner sikrer den første regionale elbusrute

80_percent

playGladsaxe firdobler antallet af ladestandere til elbiler

parcelhuserødovre

Kommune lokker borgere med 61.000 kroner i nyt, grønt projekt

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere