Sæsonen er startet: Nu kommer krydstogtskibene

I går ankom sæsonens første krydstogtskib til København. Det tyskejede AIDAcare ankom fra Göteborg og lagde til ved Langelinie.

Når påsken snart er slut begynder hverdagen også for alvor for de store krydstogtskibe. Sæsonen nærmer sig, og allerede tirsdag morgen ankommer endnu et krydstogtskib til Langelinie i København.

I år bliver generelt en travl sæson for især Langelinie-kajen, der også sidste år havde en travl sæson med i alt 150 anløb. I går ankom det første, og i resten af april måned vil yderligere otte skibe lægge til på Langelinie.

Udover at lægge til på Langelinie vil skibene i København sætte passagererne af på Oceankaj eller Nordhavn, og nogle helt ind til Toldboden. 

AIDAcare, som ankom i går morges fra Gøteborg, måler 193 meter og har en dæksbredde på 28 meter. Skibet blev oprindeligt bygget i Italien i 1996, men er ejet af det tyske selvskab AIDA Cruises.

Ombord på skibet arbejder 360 personer, mens der er plads til 1186 passagerer fordelt på i alt 11 dæk.

Det næste skib, der vil ankomme til Langelinie, er National Geographic Orion. Det kommer sejlende fra Christiansø, og er med sine 103 meter er et lidt mindre krydstogtskib. Det vil ankomme tirsdag morgen kl. 7.

Krydstogtindustrien er blevet en millardforretning for hele Hovedstadsområdet, der nyder godt at de gavmilde turister. København er landets største destination, og alene sidste år gik 740.000 krydstogtgæster i land i Hovedstaden.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere