Sådan ser Vesterbros nye fixerum ud indefra

Københavns Kommune har netop slået dørene op til et 1.000 kvadratmeter stort og nyt fixerum, her kan du komme med på rundtur i det nye fixerum.

04:22

Louise Runge Mortensen er leder af det nye fixerum H17, her viser hun rundt og fortæller om stedet.

Louise Runge Mortensen er leder af det nye fixerum H17, her viser hun rundt og fortæller om stedet.

1 af 2

Et helt nyt fixerum har netop slået dørene op på Vesterbro. H17 hedder det.

Fixerummet skal både give stofbrugerne et bedre liv, men også gavne beboerne på Vesterbro, der har været vidne til stofindtag på åben gade.

TV 2 Lorry fik som de første lov til at komme inden for med et kamera for at se nærmere på indretningen af det nye moderne fixerum. Du kan se reportagen i klippet herover.

Fixerummet er delt op med en afdeling til misbrugere, der ryger, og en afdeling til misbrugere, der fixer. Det er bemandet med personale, der kan hjælpe og og holde øje med husets brugere.

 - Vi må ikke hjælpe dem med at injicere, men vi må gerne holde deres arm, og guide dem - fx kan vi sige, det er ikke et godt sted at stikke, eller dét er et godt sted, forklarer stedets leder Louise Runge Mortensen.

H17 er blevet taget i brug, men bliver først officielt indviet den 15. august. Man forventer, at cirka 120 misbrugere vil bruge stedet i løbet af et døgn. 

 

 

 

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik