Sådan påvirker stor klimamarch lørdagens trafik

Lørdag eftermiddag demonstrerer tusindvis af danskere for klimasagen, hvilket vil påvirke trafikken gennem flere timer.

Klimamarchen er den ældste og største af en stigende række tilbagevendende demonstrationer for klimasagen. Her ses et foto fra den første klimamarch i november 2015. Foto: Simon Skipper / Ritzau Scanpix

Tusinder af demonstranter går lørdag eftermiddag gennem gaderne i en række større byer, når der afholdes Folkets Klimamarch.

Klimamarchen kommer i den forbindelse til at påvirke trafikken gennem adskillige timer.

I København vil Christiansborg Slotsplads og Vindebrogade være spærret fra klokken 10.30 til 18.30, og busserne 1A, 2A, 9A, 26 og 66 vil køre ad andre ruter.  

Klimamarchen i København starter klokken 13 med taler og musik. Herefter går demonstranterne afsted og ender på Christiansborg Slotsplads med afsluttende talere og musik.

Her ses et kort over ruten under klimamarchen i København. Foto: Folkets Klimamarch København

Også i Roskilde og Hillerød vil der være klimamarcher.

I Roskilde mødes demonstranterne på Hestetorvet klokken 13 og går en rute gennem byen på cirka 2,5 kilometer, inden de slutter af på Hestetorvet med korsang og taler fra blandt andre borgmester Joy Mogensen.

I Hillerød løber klimamarchen ligeledes af stablen fra kokken 13. Her starter demonstranterne på Hillerød Torv og slutter af på Milnersvej. Der er i øvrigt klimafestival i Hillerød hele weekenden igennem.

Klimamarchen er den ældste og største af en stigende række tilbagevendende demonstrationer for klimasagen.

Den har været afholdt i flere danske byer siden 2015 – den seneste var i september sidste, hvor 15.000 mennesker deltog alene i København.

Demonstranterne marcherer for vise at deres opbakning til klimaaftalen fra Paris og i solidaritet med folk verden over, som kæmper for en ansvarlig klimapolitik og social retfærdighed.

Der afholdes også klimamarcher i Aarhus, Odense, Aalborg, Vejle, Randers, Sønderborg, Aabenraa, Skørping og på Bornhom.

Her kan du se et indslag fra klimamarchen tilbage i 2017.

00:47

Indslag fra klimamarchen i april 2017.

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik