Sådan har du aldrig set Pia: Nu skal hun svinge taktstokken

En noget særlig maestro er budt indenfor i Mogens Dahl Koncertsal på Islands Brygge.

Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Politikere er muligvis vant til at svinge taktstokken - sådan i overført betydning. Men det er ikke set tit i bogstavelig forstand. 

Ikke desto mindre så er Pia Kjærsgaard snart dirigent hos Mogens Dahl Koncertsal på Islands Brygge i København.

Jeg mener i den grad, vi har brug for sangens poesi i debatten

Mogens Dahl, dirigent

Og det giver fint mening, lyder det fra grundlægger og dirigent Morgens Dahl, som har fået idéen. 

- Det viser sig nemlig altid, at kombinationen af toner, poesi og stærke personligheder skaber særdeles fornøjelige aftener om væsentlige emner, udtaler han i en pressemeddelelse. 

- Og jeg mener i den grad, vi har brug for sangens poesi i debatten. Ikke for at udjævne uenigheder - for det kan og skal sangen ikke - men snarere for at løsne op for en fælles menneskelighed bag hverdagens konflikter, siger han.

Der er flere gæster på programmet, som også vil dirigere foran en syngende forsamling. Foto: Pressefotos/Mogens Dahl & Bjarne Lüthcke - Ritzau Scanpix

Skeler ikke til politisk ståsted

Pia Kjærsgaard er én blandt fire gæster, der er inviteret til at svinge taktstokken og give foredrag i koncerthuset, der er etableret i staldbygninger fra 1901, en portnerbolig for Hertz Bogtrykkeri og autolakervirksomheden Amar’kansk Auto.

Senere vil tidligere biskop Erik Norman Svendsen, tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen og tidligere chefredaktør Anna Libak være hovedpersoner ved de velbesøgte 'Foredrag & Sangaftener', som Mogens Dahl har arrangeret i mere end 10 år.

- Jeg skeler ikke til politisk ståsted, når jeg leder efter foredragsholdere, men går simpelthen efter mennesker med holdninger og bemærkelsesværdige bedrifter, forklarer han.

Netop konceptet med at kombinere musik med andre arrangementer er, har gjort koncerthuset til et særligt sted. 

Koncertsalen ved Islands Brygge. Foto: Mogens Dahl

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?