Sådan er natten forløbet ved Ungdomshuset

Københavns Politi har i alt sigtet ni personer i forbindelse med demonstrationerne i København onsdag aften.

Op mod tusind demonstranter gik gennem Nørrebro onsdag for at minde tiårsdagen for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69. Demonstrationen var anmldt efter foreskrifterne og skulle have forgået fredelige, men det blev ikke tilfældet.

Flere demonstranter hærgede Nørrebrogade med graffiti,  og der blev kastet sten mod politibiler, tændt romerlys og begået hærværk mod banker og butikker. Ni personer er nuværende tidspunkt sigtet for vold, oplyser Københavns Politi. 

quote Vi har også sigtet tre personer for vold mod tjenestemand, og resten er blevet sigtet for andre ting som eksempelvis brud på ordensbekendtgørelsen og våbenloven.

Kenneth Jensen , central efterforskningsleder ved Københavns Politi.

Tre er blevet sigtet for vold mod tjenestemand i funktion, oplyser central efterforskningsleder ved Københavns Politi Kenneth Jensen.

- Vi har også sigtet tre personer for vold mod tjenestemand, og resten er blevet sigtet for andre ting som eksempelvis brud på ordensbekendtgørelsen og våbenloven, siger Kenneth Jensen til Ritzau.

Han tilføjer, at alle de sigtede er blevet afhørt og løsladt igen.

Københavns Politi har efterfølgende ransaget Ungdomshuset

Onsdag aften rykkede Københavns Politi ind i det nye ungdomshus på Dortheavej, hvor der stadig befandt sig demonstranter.

Se billeder fra demonstrationen her. 

- Vi er færdige med arbejdet derude, og vi har fundet nogle forskellige effekter, som vi skal have undersøgt, siger Kenneth Jensen.

- Det drejer sig blandt andet om remedier som kasteskyts i form af malerbomber, som vi også kan se, at flere af mine kolleger er blevet ramt af, tilføjer efterforskningslederen. 

Siden er natten forløbet forholdvist stille og fredeligt, og der er ifølge Henrik Brix, vagtchef ved Københavns Politi ikke foretaget yderligere anholdelser i løbet af natten. 

Københavns Politi holder pressebriefing om sagen foran Politigården klokken 8.30 torsdag morgen. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

indbrud

Politiet advarer om særlig indbrudstendens efter flere indbrud i påsken

Føtex2

Føtex "leverer lige til døren" - men her går det helt galt

svindel nemid

Tre anholdt for million-bedrageri - udgav sig for at ringe fra politiet

Helsingør

Klokke-koks: Kirkeklokker gik i gang af sig selv i nat

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere