Sådan bliver nyt hotel, hvor Centralpostbygningen ligger

- Målet er at skabe et af Københavns bedste hoteller midt i smørhullet for kultur, transport og shopping, lyder det fra norsk rigmand.

Et fritstående hotel med cirka 380 værelser på tre etager.

Det er fremtiden for den over 100 år gamle Centralpostbygning på Tietgensgade i det centrale København.

Det oplyser hotelkoncernen Nordic Choice Hotels, der har købt bygningen, i en pressemeddelelse. 

Læs også Norsk milliardær vil lave ikonisk bygning i København om til hotel

Hotellet skal rette sig mod 'kvalitetsbevidste forretningsgæster og turister', og gæsterne vil blandt andet få adgang til konferencefaciliteter, wellness og fem forskellige restaurant- og barkoncepter.

Tanken er, at hotellet skal være en destination i sig selv og skille sig ud med en unik historie gennem indretning, design og kunst. 

Centralpostbygningen blev bygget i 1912 og husede i mange år det danske postvæsen. 

- Målet er at skabe et af Københavns bedste hoteller midt i smørhullet for kultur, transport og shopping. Vi har en ambition om at sætte vores præg på bybilledet, og i mine øjne er det, der sker i området omkring 'Postgrunden', noget af det mest spændende byudvikling, der sker i København i disse år, siger norske Petter A. Stordalen, der er ejer af Nordic Choice Hotels.

Den norske milliardær har tidligere stået bag ombygningen af en postbygning til hotel, nemlig hovedpostkontoret i Gøteborg, som i 2012 blev ombygget til hotel.

 

Det er Stordalens ejendomsselskab, Strawberry Property, der har købt Centralpostbygningen af Danica Ejendomme, der står for udviklingen af hele Postgrunden, og her ser man også frem til, at hotelplanerne bliver realiseret.

- Da jeg hørte, at postbygningen var til salg, tænkte jeg straks, at dette kan blive et førsteklasses hotel. Post handler jo om kommunikation mellem mennesker, og denne bygning er derfor det perfekte sted at bringe mennesker sammen. Derfor kan jeg godt lide tanken om, at Centralpostbygningen nu som en anden Fugl Fønix genopstår som hotel, siger Petter A. Stordalen.

Det nye hotel åbner efter planen åbner i løbet af 2020. 

Htelkoncernen Nordic Choice Hotels råder over 190 hoteller og 13.000 medarbejdere i Skandinavien og Baltikum. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik