Sådan bliver Københavns nye skov

Københavnernes nye byskov på Kalvebod bliver et sted med vild natur og mulighed for at plukke bær og frugter. Se planerne nederst i artiklen.

Hovedstaden skal være en grøn hovedstad. 

quote I dag er mange københavnere begyndt at høste naturens vilde urter, bær og frugter

Morten Kabell, Teknik- og miljøborgmester

Det er rationalet bag træprioriteringsplanen i Københavns Kommune, hvor målet er, at der skal plantes 100.000 træer, og at 75 procent af byens børn skal tænke på København som grøn og frodig i 2025.

Beplantningen er endnu ikke fuldt finansieret, men 800.000 kroner er nu øremærket til 25.000 træer på de første 5,5 hektar af den 14 hektar store byskov på Kalvebod. 

Og Københavns Kommune kan nu løfte sløret for indretningen af den nye skov, der er blevet til i et samarbejde med københavnerne og eksperter.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enhedslisten).

Det finder du i skoven

Noget til øjet og munden

Tanken er, at skoven både skal afspejle byens træer, vild natur og samtidig give plads til, at københavnerne kan samle bær og frugter i området. 

Ligeledes vil Københavns Naturskole undervise i området. 

- Allerede i dag er mange københavnere begyndt at høste naturens vilde urter, bær og frugter fra eksempelvis Amager Fælled og Tippen. Det har helt sikkert haft stor betydning for lysten til at bevare og fremme bynaturen og biodiversiteten. Og derfor er det helt oplagt, at vi lytter til københavnernes store ønske om at få endnu bedre muligheder for at ikke blot at gå på oplevelser i naturen, men også at plukke bær og frugter, siger Morten Kabell i pressemeddelelsen.

Nye arter plantes

I slutningen af juni vil københavnerne kunne danne sig et indtryk af den kommende skovs indretning, da der på området bliver sået forskellige blomstertyper, der skal afspejle den fremtidige skov. 

Skoven vil, når den er færdigplantet, indeholde mindst 95 procent af de danske arter fordelt på mere end 30 forskellige arter og buske. 

Der vil dog også komme træarter, som forventes at få Danmark som naturligt spredningsområde som følge af fremtidige klimaforandringer. Det gælder valnød, ægte kastanje og mellemeuropæiske egearter. Brugen af disse arter skal sikre erfaringer med arternes trivsel og vækst i Danmark.

Pengene til resten af skoven skal findes i forbindelse med efterårets budgetforhandlinger.

 
 
Foto: Københavns Kommune

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

legeplads-skodsborg

Corona-slid i naturen: Nu skal der hyres til at renovere

Arkivfoto

playInsekthotel skal fremme naturen langs jernbanen

svo dykker skrald1

Øldåser og bildæk lå på havbunden - historisk antal frivillige gav en hånd med

20170801-154119-4-1920x1281we

Nu er Strandengen fredet: Alligevel vækker afgørelse bekymring

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere