Sådan beskytter du dig mod barnebarnsfinten

Der er ingen grund til at blive tricktyvenes næste offer.

Grete Lamborg er en af dem, der tidligere har været udsat for et lignende tricktyveri, hvor tyvene bad om penge ved at involvere hendes barnebarn – sådan som vi har fortalt om de seneste dage.

- Dengang sagde han, at mit barnebarn havde købt en sofa, som han ikke kunne betale. Derfor ville han sende en mand forbi mit hjem og hente pengene hos mig. Han ankom i taxi og jeg forærede ham pengene. På den måde mistede jeg 20.000 kroner, siger Grete Lamborg til TV 2 Lorry.

Der er flere forholdsregler, du kan tage, så du ikke bliver tricktyvenes næste offer.

Bliver du ringet op af nogen, som udgiver sig for at være i familie med dig og vil låne penge, er det en god idé at ringe til det pågældende familiemedlem og sikre dig, at det var vedkommende, som ringede til dig i første omgang.

Luk kun personer ind, du kender

Tricktyve, som møder op personligt, hævder jævnligt at være fra hjemmeplejen. For at imødegå den situation, kan du bede om legitimation og eventuelt aftale et kodeord med hjemmeplejens medarbejdere. Kommer de på et andet tidspunkt end vanligt, er det også en god idé at spørge ind til hvorfor.

Skulle det ske, at du bliver opsøgt i privaten, så sørg for at du kun lukker personer ind, du kender. Spørg om deres ærinde og sig nej til at lukke folk ind, hvis du er i tvivl om deres ærinde.

Sørg for at have monteret dørspion og/eller sikkerhedskæde på din hoveddør. Hav ikke din pung liggende i en jakkelomme eller taske og lad aldrig værdigenstande eller tasker være fremme i entreen.

Er uheldet ude og du er blevet narret, så noter hvordan tyvene ser ud hurtigst muligt – og anmeld det til politiet så snart du kan. Sørg også for at få spærret bank- og betalingskort, hvis tyvene er rendt med dem.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

nybyggeri carlsbergbyen

Flere og flere københavnske boliger er uden bopælspligt

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere