S & V enige: Skal fortsætte den hårde linje mod de illegale

Socialdemokraterne og Venstre her i Hovedstadsområdet er enige i, at afviste asylansøgere ikke skal få hjælp i Danmark. De skal findes og sendes hjem.

I et debatprogram her til aften på TV 2 Lorrys Facebookside og på Lorry+ diskuterede poltikerne i vores område, hvordan man skal håndtere de mange mennesker, der bor illegalt i Hovedstaden. Det vurderes, at der bor 16.000 mennesker ulovligt i Danmark, hvoraf de fleste bor i hovedstadsområdet - 1600 af dem er efterlyst af politiet.

I programserien "De Usynlige" har TV 2 Lorry sat fokus på de mange ulovlige mennesker, der lever et kummerligt liv uden for myndighedernes opsyn. Mange af dem frygter for deres liv, hvis de sendes tilbage til der, hvor de er flygtet fra, og ønsker at få hjælp til at komme videre med deres liv.

quote Vi skal ikke signalere ned gennem europa, at der er muligheder i Danmark, selvom man bliver afvist.

Mattias Tesfeye, Folketingsmedlem, Soc.dem.

Men den hjælp skal de ikke forvente at få fra hverken Socialdemokraterne eller Venstre her i hovedstadsområdet. Partierne holder fast i, at den hårde linje skal opretholdes, og at de afviste asylansøgere ikke skal få nogen former for hjælp af det danske samfund.

- Der er stor forskel på at hjælpe flygtninge og afviste asylansøgere, og sidstnævnte skal altså ikke have matadormix om fredagen og PlayStation stillet til rådighed. Vi skal ikke signalere ned gennem europa, at der er muligheder i Danmark, selvom man bliver afvist, siger folketingsmedlem Mattias Tesfeye, Soc. dem.

- Det er en form for moderne slaveri, hvor de lokkes hertil med mælk og honning og sågar optager store lån i hjemlandet. Hvis man får afslag på sin ansæøgning, skal man rejse hjem, og vi skal i stedet hjælpe i nærområderne og sørge for, at landene udvikler sig, siger Venstres Jan E. Jørgensen, folketingsmedlem og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg.

Borgerne er enige

På TV 2 Lorrys Facebookside var de fleste brugere også enige i, at den hårde linje skal fastholdes. Hvis man får afslag på sin asylansøgning, skal man sendes tilbage - lige meget hvad det får af konsekvenser for det enkelte menneske.

quote Det er en form for moderne slaveri, hvor de lokkes hertil med mælk og honning og sågar optager store lån i hjemlandet.

Jan E. Jørgensen, Folketingsmedlem & Kommunalbestyrelsesmedlem, Frederiksberg, Venstre

"Vi har vel ikke et ansvar overfor dem der er blevet afvist som asylansøgere?" skriver Helle Bjerre.

"Der er jo en grund til at de bliver afvist.... Dvs. at de skal ud," skriver Pernille Stephanie Falk Gade.

"De skal da bare smides ud af landet - længere er den ikke," skriver Bo Clausen.

Men netop fordi, de ikke kan få ordentlig hjælp i hovedstaden, så vælger afviste asylansøgere at opholde sig ulovligt i Danmark af frygt for konsekvenserne af at blive sendt hjem igen. Sådan lyder det fra organisationen Trampolinhuset, der hjælper de afviste asylansøgere.

- Det hjælper jo ikke med den linje, der er lagt. Forholdene gøres utålelige på udrejsecentrene, og derfor vælger folk forståeligt nok at gå under jorden. Man skal droppe forsøget på at gøre det værre og værre, for det virker ikke, siger Morten Goll, der er daglig leder og medstifter af Trampolinhuset.

quote Det hjælper jo ikke med den linje, der er lagt. Forholdene gøres utålelige på udrejsecentrene, og derfor vælger folk forståeligt nok at gå under jorden.

Morten Goll, Daglig leder & medstifter, Trampolinhuset

- I stedet skal folk opkvalificeres, så længe de er her, så de har mulighed for at klare sig, når de kommer tilbage til deres oprindelige lande. Asylsystemet er en stor mølle, der ødelægger mennesker, og i stedet skal vi hjælpe med at opbygge deres ressourcer fremfor at fratage dem de få, de måske havde i forvejen, siger han.

Og den linje er Alternativets folketingskandidat fra København Carolina Magdalene Maier enig i.

- Det er helt forkert at skræmme folk væk på den her måde, så de gemmer sig for myndighederne. De skal tilbydes rådgivning, så de ikke sendes væk af første myndighed, de møder. Hvis de kan få hjælp af det danske system, kan de også hjælpe med at få stoppet bagmændende, som ulovligt handler med mennesker.

Menneskehandlerne skal straffes

Lige præcis menneskehandlen er de tre partier dog enige i, at der skal slåes hårdere ned på. Venstre ønsker flere ressourcer til politiet, ligesom Socialdemokratiet ønsker, at myndighederne får flere muskler at spille med og hårdere straffe til bagmændene.

- Menneskehandel er alvorlig kriminalitet og på niveau med våben- og narkotikahandel, når man ser på pengene i det. Derfor skal deres grundlag som menneskehandlere ødelægges. Hvis man ansætter illegal arbejdskraft, så har man et medansvar, siger Venstres Jan E. Jørgensen.

- Det danske bødeniveau skal LANGT højere op til dem, der ansætter illegal arbejdskraft. Myndighederne skal have flere muligheder for at kontrollere, og der skal slåes hårdt ned på dem, der arbejder med de ulovlige, siger Mattias Tesfeye, Soc. dem.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere