S-gruppeformand vil kun interviewes fire gange årligt

Den socialdemokratiske gruppeformand på Christiansborg Henrik Sass Larsen har besluttet, at han kun vil stille op til interview én gang i kvartalet.

Mens de fleste politiske gruppeformænd jævnligt stiller op til interviews, giver Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, kun få interviews til pressen.

Sass Larsen har sågar nu truffet den beslutning, at han ikke vil stille op til interviews mere end én gang i kvartalet.

Forklaringen er, at han oplever, det er svært for ham at komme ud med sine budskaber i etablerede medier. I hans optik giver de ikke plads til nuancer.

quote Jeg mener ikke, at det er foreneligt med rollen som gruppeformand, hvis man i længere perioder boykotter den fri presse og ikke ønsker at udtale sig. I sidste ende er det også et demokratisk problem.

Mette Abildgaard, Gruppeformand, Kons.

Men den tilgang er noget pjat og direkte uforenelig med det ansvar, som Sass Larsen har som gruppeformand. Sådan lyder kritikken fra flere partier ifølge Politiken.

- Vi skal ikke stille op til hvad som helst eller være til rådighed på alle tider af døgnet, men vi har en klar forpligtelse til at forklare os over for offentligheden og stå på mål for det, vi beslutter, siger SF's gruppeformand, Jacob Mark, til avisen.

Problematisk for demokratiet

Samme toner lyder fra DF's gruppeformand, Peter Skaarup der siger, at man som udgangspunkt bør stille op til interview med medierne, når man bliver kontaktet - medmindre man sidder i møde eller er til et privat arrangement.

Mette Abildgaard, Konservatives gruppeformand, lægger vægt på det ansvar, Henrik Sass Larsen er blevet tildelt i sit parti.

quote Man skal passe på med, hvordan man moraliserer over andre politikere. Det er mit gode råd til de andre gruppeformænd.

Henrik Sass Larsen, Gruppeformand, Soc.dem.

- Jeg mener ikke, at det er foreneligt med rollen som gruppeformand, hvis man i længere perioder boykotter den fri presse og ikke ønsker at udtale sig. I sidste ende er det også et demokratisk problem, siger den konservative gruppeformand til Politiken.

Gruppeformændene i SF, K, LA og DF er alle enige i, at det er svært at komme igennem med sine budskaber i medierne.

Pressen giver i for mange tilfælde ikke plads til nødvendige nuancer. Men det retfærdiggør ikke en boykot af medierne, lyder det fra blandt andet Liberal Alliances gruppeformand Leif Mikkelsen, der også mener det er usundt for demokratiet med en beslutning som den, Sass Larsens hra truffet.

Til Politiken, der måske har fået kvartalets eneste interview med den fast besluttede politiker Henrik Sass Larsen erklærer denne sig uenig i kritikken og understreger, at man som politiker ikke har ytringspligt nogen steder.

 - Man skal passe på med, hvordan man moraliserer over andre politikere. Det er mit gode råd til dem, siger han til avisen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lars Løkke Rasmussen

Man skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Simon Aggesen

Borgmester med ”upassende” aprilsnar om corona – nu beklager han

Hvidovre Hospital, Fødsel

Sundhedsordfører: Rettigheder til fødende er ikke nok

20180726-151308-7-1920x1277we

Bekymrede forældre i Greve: Vores børn kan se porno i skoletiden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere