Ryanairs aflysninger rammer op mod 10.000 danskere

Flyselskabet Ryanair aflyser samlet 60 flyafgange til og fra Københavns Lufthavn. Op mod 10.000 danskere ramt.

Ryanair har mandag aften offentliggjort en liste over samtlige flyaflysninger fra 21. september til 28. oktober.

Det er ifølge netmedie check-in.dk især flyafgange mellem København og Charleroi nær den belgiske hovedstad Bruxelles, der er ramt af aflysninger. Her er 40 afgange aflyst på mandage, tirsdage, fredage og lørdage.

Også rejser fra København, Aarhus og Aalborg til London-lufthavnen Stansted har aflyste afgange.

Aflysningerne kommer i forbindelse med, at det irske flyselskab har aflyst omkring 2000 afgange over en periode på seks uger. Det sker, fordi piloterne mangler at få afviklet ferie. 

Her er alle aflysningerne fra København

Michael O'Leary, der er koncernchef hos Ryanair, beklager i en pressemeddelelse aflysningerne, som ifølge ham vil påvirke under to procent af deres kunder.

- Vi giver vores uforbeholdne undskyldning til de kunder, hvis rejse vil blive forstyrret. Vi forsikrer dem, at vi vil gøre vores yderste for at sikre, at vi kan booke dem om til andre flyafgange på samme dag eller den efterfølgende dag, siger han.

Alle berørte kunder bør via e-mail at få besked om alternative afgange og deres muligheder for refusion og kompensation. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse. 

Ryanairs administrerende direktør, Michael O'Leary, undskylder over for kunderne, at det har været nødvendigt at aflyse så mange afgange.

- Vi har kun taget denne beslutning om at aflyse denne lille del af vores daglige 2500 flyafgange, så vi kan yde ekstra standby dækning og beskytte rettidigheden af de 98 procent flyafgange, som ikke vil blive påvirket af disse aflysninger, siger han i pressemeddelelsen.

Han fortæller desuden, at det ikke kommer til at ske igen næste år, fordi man ændrer den måde, man planlægger og afvikler ferie på.

Ifølge check-in.dk oplyser Ryanair for første gang nogensinde i en officiel meddelelse, at kunderne kan søge kompensation i henhold til EU-forordningen EU261/2004.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere