Ryanair vil være fire gange større i København

Selvom Ryanair ligger i åben krig med fagforeningerne i København, har lavprisselskabet store planer om at firedoble sin størrelse i Københavns Lufthavne.

I løbet af de næste tre til fem år vil Ryanair udvide fra København, så selskabet får op til 60 ruter og 10 millioner passagerer om året. Det siger selskabets topchef, Michael O'Leary, på et pressemøde i København.

- Desværre har vi måttet lukke vores to danske baser, men det forhindrer os ikke at vokse i København, siger Michael O'Leary til Ritzau.

- Jeg ser ingen forhindringer i, at Ryanair åbner 15 ruter i sommeren 2016, 30 ruter i sommeren 2017, 45 ruter i sommeren 2018 og 60 ruter i sommeren 2019, siger topchefen:

- København er dårligt forbundet med resten af Europa, som det ser ud i øjeblikket. Dublin er forbundet med 90 europæiske byer, mens København kun er forbundet med 50 eller 60.

Michael O'Leary afviser ikke, at lavprisselskabets ekspansion vil komme til at koste andre selskaber livet.

- Væksten skal komme fra flere passagerer, men der kan også være nogle af vores konkurrenter, der kommer til at gå konkurs. Det gør flyselskaber, der ikke tjener penge, jo i sidste ende, siger topchefen.

Tilbage i juli tabte Ryanair en sag i Arbejdsretten, som gav de danske fagforeninger lov til at føre konflikt mod selskabet, der nægter at indgå dansk overenskomst.

Det fik Ryanair til at lukke selskabets to danske baser - i København og Billund - og varsle, at Danmark går glip af arbejdspladser og vækst på den bekostning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere