Ryanair udvider markant i København

Lavprisflyselskabet Ryanair opretter et stort vinterprogram, der vil give en stribe nye afgange og flere job.

Foto: Ryanair

Ryanair vil udvide sin tilstedeværelse i Danmark markant. Det sker med et større vinterprogram.

Der vil være 15 ruter fra København til byer som London, Edingburgh og Malaga og tre ruter fra Billund til Malaga og London.

Det vil - ifølge selskabet - gøre, at Ryanair har 2300 job fordelt mellem København og Billund.

- Vi er meget tilfredse med den succes, vi har i København. Vi vokser og bliver større hele tiden, siger Ryanairs administrerende direktør Michael O'Leary ved et pressemøde.

Samlet vil programmet give mulighed for, at tre millioner passagerer om året kan bruge Ryanair fra Danmark.

- Vi har gode nyheder. Vi fortsætter med at vokse markant i København. I vinteren vil vi have 15 ruter. Vi forventer at vores trafik vil vokse fra én million passagerer i København i vores første år til to millioner her i andet år, siger Michael O'Leary på et pressemøde tirsdag.

Samtidig udvider Ryanair en smule i Billund, som selskabet ellers trak sig fra i forbindelse med en varslet strejke fra fagforeningerne.

- Vi er dedikeret til Billund, hvor vi øger kapaciteten. Forhåbentligt vil vi give 450.000 passagerer til Billund. Det er langt under de 700.000, vi havde før, men bedre end ingenting, siger Michael O'Leary.

Fremgangen til trods er Michael O'Leary fortsat ganske utilfreds med, at selskabet ikke kan have fly baseret i København på grund af problemerne med fagforeningerne.

- Hvis ikke havde haft de problemer, så havde vi ekspanderet mere i København. Men sådan ville de danske fagforeninger ikke have det, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik