Ruten ændret undervejs: Lille Langebro-transport er forsinket

Sidste år gik det galt, da brofagene til Lille Langebro blev ødelagt i en arbejdsulykke. Nu lander de nye brofag snart i København.

Brofagene til den nye københavnske bro Lille Langebro skulle efter planen ankomme søndag, men transporten er blevet forsinket.

Prammen, der fragter brodelene fra Holland, har nemlig måtte ændre ruten på grund af blæsevejr. Det betyder, at man ikke som forventet kunne sejle op omkring Nordjylland og videre ind derfra.

De fire brofag blev fredag lastet i Rotterdam, og det var planen, at skibet skulle ankomme til København i løbet af søndagen.

Kommer nok først tirsdag

Det er Realdania, der har finansieret projektet, som er en gave til København. Det er også dem, der skal montere broen, når den ankommer. Der er mulighed for at, det sker mandag, men det afhænger fortsat af vejr og vind, så hos Realdania forventer man derfor først ankomst tirsdag.

Og så kan arbejdet med Københavns nye cykel- og gangbro, der skal forbinde Vester Voldgade og Langebrogade, endelig færdiggøres.

Sådan kommer broen til at se ud, når den står helt færdig til efteråret.
Sådan kommer broen til at se ud, når den står helt færdig til efteråret.
Foto: Realdania By & Byg

Lille Langebro blev udskudt et år, efter at brofagene i forsommeren 2018 blev ødelagt i en arbejdsulykke. Lige siden har bropillerne til Lille Langebro stået klar i havnen langs med den gamle Langebro og ventet på fremskridt.

Arbejde får indflydelse på trafikken

Når prammen er fortøjet ved kajen ud for Langebrogade, skal broelementerne pakkes ud og gøres klar til montering. Ud over broelementerne vil en meget stor kran, Hebo Lift 9, også ankomme til Københavns Havn og fortøjes på Langebrogade-siden.

Når broelementerne skal monteres på bropillerne, vil det i en kort periode få indflydelse på bådtrafikken. I tre dage vil havnen fra Langebro og til Frederiksholms Kanal være spærret klokken 6.00-18.00. Havnebussens rute og trafikplan vil derfor blive ændret i den periode.

Ud over bådtrafikken vil trafikken på landjorden også blive påvirket af monteringen af broelementerne. Langebrogade vil nemlig blive spærret af for biltrafik i en til to dage. Det er dog endnu uvist, præcis hvilke dage monteringen af broen vil finde sted.

Det anslås, at Lille Langebro vil få mellem 6.000 og 10.500 daglige brugere, når den til efteråret 2019 står klar.

Fakta om Lille Langebro

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Borgmestre i fælles kamp

Tre borgmestre i fælles kamp for manglende motorvej

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere