Rudaizky om dom: "Jeg havde gjort det igen"

Tirsdag besluttede Valgbarhedsnævnet, at Finn Rudaizkys læk af oplysninger betyder, at han ikke længere kan sidde i Borgerrepræsentation. Men han mener ikke selv, han kunne have handlet anderledes.

Den i øjeblikket uvalgbare Finn Rudaizky fra Dansk Folkeparti er ikke i tvivl om, at han gjorde det rigtige, da han lækkede fortrolige oplysninger om Københavns kommunes  manglende indgriben overfor terroristen  Omar El-Hussein.

quote De har også fået en bøde, men har fået lov at blive siddende. Men jeg ville ikke have haft det godt, hvis jeg ikke havde gjort det.

Finn Rudaizky, DF, København

- Jeg opfatter mig selv som systemets vagthund, og systemet fungerede ikke i sagen om Omar el-Hussein. Det kunne jeg ikke bare se stiltiende på. Det var oplysninger, der skulle ud til offentligheden, siger Finn Rudaizky til TV 2 Lorry dagen efter Valgbarhedsnævnet har besluttet, at han ikke længere kan sidde i Københavns Borgerrepræsentation eller i Region Hovedstaden.

Han blev i februar dømt til at betale en bøde på 10.000 kroner i Københavns Byret for lækket. Nu straffer valgbarhedsnævnet ham yderligere ved at gøre ham uvalgbar. 

- Jeg synes, det er en virkelig streng dom. Strengere end domme andre tidligere har fået i lignende sager. De har også fået en bøde, men har fået lov at blive siddende. Men jeg ville ikke have haft det godt, hvis jeg ikke havde gjort det, konkluderer Finn Rudaizky. 

Han lægger vægt på, at københavns kommune havde oplysninger om Omar El-Hussein, som ifølge Rudaizky, burde have fået alle advarselslamper til at lyse hos kommunen.

- Kommunen svigtede totalt. De konkluderede forkert på de oplsyninger, de havde. Hvis de havde taget advarslerne alvorligt og sørget for, at der blev taget hånd om Omar-El Hussein, så havde han muligvis ikke slået to uskyldige mennesker ihjel. Det, synes jeg, er vigtigt, at offentligheden får at vide, siger han.

Finn Rudaizky, som har været mere end 30 år i politik, er altså i øjeblikket udelukket fra det politiske arbejde. Men han stiller op for Dansk Folkeparti til både kommunal- og regionalvalget til november.

-Det gode ved det her system er, at det er vælgerne, der afgør, hvorvidt jeg er værdig til at være politiker eller ej, siger Finn Rudaizky.