Røveriplagede hoteller vil droppe kontanter - minister går ind i sagen

Hoteller, der er plaget af røverier, ønsker at droppe kontanterne. Erhvervsministeren vil ikke droppe kontantbetaling, men vil se på de særlige tilfælde.

Zleep Hotel på Vesterbro har på en måned oplevet hele tre røverier.

Sammen med HORESTA, brancheorganisationen for hoteller og restaurationer, forsøger man nu at få politikerne til at give dem lov til at sløjfe kontantbetaling.

- Det er jo helt forfærdeligt. Vi ønsker ikke, at vores personale skal komme på arbejde og føle sig utrygge. Og det er årsagen til, at vi råber vagt i gevær nu, siger Peter Haaber, direktør for hotelkæden Zleep Hotels.

På Christiansborg er der ingen partier, som fortalere for at lade erhvervsdrivende sløjfe kontanterne.

Men flere partier erklærer sig parat til at ændre reglerne på baggrund af Zleep Hotels historie, så røveriplagede hoteller konsekvent skal kunne afvise kontant betaling.

- Der kan godt være nogle særlige situationer, hvor virksomheder skal have lov til at sige nej til at modtage kontanter. Det bliver ikke sådan, at alle butikker får lov til at slippe for at modtage kontanter, men jeg synes, der er en udfordring i en sag som denne her, siger Erhvervsminister Rasmus Jarlov fra Konservative og tilføjer:

- Jeg har ikke noget færdigt lovforslag klar, men vi kommer snart med nogle forslag til, hvordan vi kan lave nogle tidsvarende regler for at modtage kontanter.

Hotellernes brancheorganisation har længe ønsket, at hotellerne selv kan få lov at bestemme, hvorvidt de vil modtage kontanter eller ej, men det bliver der ifølge erhvervsministeren ikke tale om.

- Jeg synes, det vil være rigtigt at nogle, der er meget udsatte, kan få nogle lempelige regler for at modtage kontanter. Vi skal fortsat have kontanter som et betalingsmiddel, som man generelt kan bruge alle steder i Danmark. Men der er nok nogle særlige tilfælde som eksempelvis Zleep Hotel, som vi er nødt til at se på, siger Rasmus Jarlov.

Brancheorganisation: Underligt hensyn

Brancheorganisationen for hoteller og restaurationer, HORESTA, har længe ønsket kontantfri betaling:

- Det er mig helt ubegribeligt, at hensynet til de meget få borgere, der ikke ønsker at betale med andet end kontanter, er større, end til de medarbejdere, der hver dag går på arbejde, og desværre er udsat for fare, fordi de håndterer kontanter, siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i hotellernes brancheorganisation, HORESTA.

- Lige præcis på hoteller er det jo fuldstændig absurd, at vi har en lovgivning, som tvinger os til at tage kontanter, eftersom gæsterne skal give oplysninger om sig selv, når de bor der. Og 99 procent betaler altså i forvejen med et kreditkort eller et dankort. Så her virker det fuldstændig absurd, at vi har en så forældet lovgivning, fortsætter hun.

Det er umiddelbart ikke muligt at få tal fra politiet på, hvor mange røverier københavnske hoteller har været udsat for. De bliver nemlig placereret i samme kategori som en lang række andre røverier.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201015-093639-A-1920x1280we

Kredsformand om Rohdes exit: Det rigtige at gå sin vej

Hedeager og Løkke

Dyb og uforbeholden undskyldning på Facebook: ”Ikke i orden at brænde Lars og Pia af”

DUP - Hediye Tyrkiet

playEfter tre år i lokalpolitik: Unges perspektiv gør en forskel

Lars Løkke Rasmussen

Løkke kræver undskyldning efter afbrænding

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere