Roskilde Festival skal hjælpe København med at feste

Et nyt samarbejde mellem Københavns Kommune og Roskilde Festival skal bidrage til et trygt natteliv i hovedstaden.

Et umage par har set dagens lys - fremover skal Roskilde Festival hjælpe Københavns Kommune med at skabe tryghed i nattelivet.

Samarbejdet skal munde ud i et tryghedskorps af frivillige, der fra engang i foråret 2018 vil rykke ud i de sene timer. For når tusindvis af festglade københavnere fylder gaderne, kan Roskilde Festivalens erfaringer være nyttige.

- Roskilde Festivalen har nogle kompetencer i at afvikle en festival med rigtig mange mennesker på meget lidt plads. Det minder ekstremt meget om indre by, når man kigger på sådan en fredag-lørdag aften, og derfor har de noget at spille ind med, siger Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen til TV 2 Lorry.

Torsdag aften afsatte Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune en halv million kroner til at oprette korpset af frivillige, der især skal finde inspiration i festivalens mange guider.

- De skal være med til at guide folk rundt i byen. Er der nogle, der råber lidt for højt, kan de minde dem om, at der bor nogle og sover rundt om. Eller hvis nogle gerne vil vide, hvor taxaen kører fra, kan de guide folk rundt. Det håber jeg, der er en masse frivillige, der har lyst til at være en del af, lyder opfordringen fra borgmesteren.

Mere pres på i nattelivet

Bag baren på en af Københavns mest centrale pubber, bliver nyheden om et tryghedskorps positivt modtaget.

- Jeg synes, det er en god idé. Vi har mange unge mennesker i byen. Især på denne tid af året i weekenderne. Alt der kan hjælpe dem, er en god idé, siger bartender på The Irish Rover, Matt Baguley.

quote Det er vi meget glade for i Natteravnene. For vi kan godt mærke, der er mere pres på. Der er kommet mange flere mennesker til København, og festen foregår meget i indre by.

Claus Staunstrup Nilsson, chef for Natteravnene.

Det københavnske natteliv er vokset i takt med, at både indbyggertal og turismen er steget. Derfor ser en anden frivillig organisation Natteravnene frem til at få selskab i gaderne af tryghedskorpset.

- Det er vi meget glade for i Natteravnene. For vi kan godt mærke, der er mere pres på. Der er kommet mange flere mennesker til København, og festen foregår meget i indre by, siger Claus Staunstrup Nilsson, der er chef for Natteravnene.

Allerede i dag følger 1.000 natteravne i hovedstadsområdet med, når de unge går i byen, og med simple metoder kan de afværge mange situationer fra at udvikle sig. 

- Bare det at der er tre helt ædru voksne, der ansvarligt står og kigger, kan tit få tingene til at falde til ro igen. For så ved de godt, det måske er lidt fjollet, det de er kommet op at toppes om, forklarer Claus Staunstrup Nilsson.

Sidste punktum fra DF'-borgmester

Københavns Kommune håber, at en række fonde nu vil bakke op om tryghedskorpset. Projektet bliver Carl Christian Ebbesens sidste, inden hans tid som borgmester udløber ved årsskiftet. Et aftryk, han er glad for, han nåede at få sat.

- Jeg har jo kæmpet hårdt for at prøve at få styr på nattelivet i København. Det her er et sidste punktum fra min side, og jeg er sikker på, det bliver en succes, siger han.

Som en del af samarbejdet mellem Københavns Kommune og Roskilde Festival skal det også undersøges, om der kan skabes en ny festivalplads på Refshaleøen, der kan trække en del af nattelivet væk fra de tætbeboede områder i midtbyen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik