Rørt Solbjørg Højfeldt får Lauritzen Prisen og 250.000 kr.

Skuespillerne Jesper Christensen og Solbjørg Højfeldt fik søndag eftermiddag Danmarks ældste skuespilpris, Lauritzen Prisen.

Foto: Søren Bidstrup & Niels Ahlmann Olesen - Scanpix.

Ros, stjerner, hæder og ikke mindst meget store checks blev søndag uddelt til frontløberne inden for teater og film. 

Forrest stod skuespillerne Solbjørg Højfeldt og Jesper Christensen. 

For 51. gang blev landets ældste skuespilpris, Lauritzen Prisen, nemlig uddelt, og d0et var en tydeligt rørt Solbjørg Højfeldt, der talte med TV 2 Lorrys reporter før prisuddelingen. 

Læs også 50 mio kroner: Juicekongens luksuslejlighed er til salg

- Det betyder meget at have været freelanceskuespiller i 45 år, som jeg har været, og at der så er nogle mennesker, der har lagt mærke til én undervejs og sætter pris på det, man har gjort. Det betyder noget. Og jeg tror, at dem der vil sige det modsatte - de taler ikke sandt. 

Den smukke skuespillerinde med den dybe stemme og de lige så dybe, brune øjne, er lige nu aktuel med sin egen monolog og fortolkning af "Kvinde ved 1000 grader". 

Artiklen fortsætter under billedet

00:35

Hør en tydelig rørt Solbjørg Højfeldt fortælle, hvad prisen betyder for hende. 

Luk video

- Det her er mit nydelsesøjeblik, lyder det fra Solbjørg Højfeldt, der i mange måneder har skulle holde tæt med, at hun har vundet den prestigefyldte pris. 

- Det er længe at have gået med det. Indimellem glemmer man det, og pludselig gisper man og tænker, jo det rigtigt. Så jo, jeg er meget glad. 

Læs også Partistifter, brobygger og cigarelsker: Arne Melchior er død

I alt blev der uddelt priser for 820.000 kroner.

250.000 af dem gik til Jesper Christensen. 

- Dels er det jo en hulens masse penge, og dels kan man jo godt lide, at der er nogen, der har en hulens masse penge, der synes, at du skal have dem. Og at man får ros. Det kan vi allesammen godt lide, lød der fra Jesper Christensen, kort før han gik ind på Nørrebros Teater for at modtage den fyldige check og en lige så fyldig begrundelse. 

00:59 Luk video

Udover Solbjørg Højfeldt og Jesper Christensen modtog Preben Harris Lauritzen Hæderpris på 100.000 kroner. Teatergrad fik fondens Visionspris på 100.000 kroner. 

Fondens backstagepris på 50.000 kroner går, post mortem, til Peter Asmussen. 

Frederik Cilius får Wauw-prisen på 30.000 kroner. Og endelig får Esben Smed og Natalie Madueño fondens Believe-in-you-pris. 

Se de seneste 10 års vindere af Lauritzen Prisen. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?