Romaer får rabat på bøder: Nu vil Venstre stramme op

Romaerne, der overnatter på gaderne i København, slipper med lavere bødetakster, fordi de har en lav indkomst. Det vil Venstre nu ændre.

Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix

1.000 kroner.

Det har det siden 1. april kostet at opholde sig i en lejr på gaden. Tilbage i april blev ordensbekendtgørelsen strammet, og det har fået politiet til at sigte 124 romaer og østeuropæere.

Men samtlige 124 har fået rabat på bøden. Idet de alle sammen har en særlig lav indkomst på mindre end 13.796 kroner om måneden, er de sluppet med en bøde på 500 kroner, skriver Berlingske fredag.

Bøden skal være på 1.000 kroner

Det overrasker Venstres udlændingeordfører Marcus Knuth, der til november også går efter en plads i Københavns Borgerrepræsentation.

- Jeg har netop tænkt på om man kunne skærpe bøden, så det ikke kan betale sig at komme til Danmark for at samle pant. Jo højere bødeniveauet er, jo mindre kan det betale sig at være her, og dermed er chancen også større for, at folk rejser hjem og slet ikke kommer hertil, siger han til avisen.

Han vil nu tage en snak med justitsminister Søren Pape Poulsen, Kons., om muligheden for at sikre, at bøden for at overnatte i de utryghedsskabende lejre altid vil være på 1.000 kroner.

00:31

Kort nyt

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik