Røde partiers forslag stemt ned: Vil modtage 500 kvoteflygtninge

Fire, røde partier i København ønsker at tage imod op til 500 kvoteflygtninge. Men de øvrige partier sagde nej.

quote Vi kan tage præcist så mange, som vi bliver tildelt i den nationale ordning og ikke flere

Jonas Bjørn Jensen, Socialdemokratiet

København kan sagtens tage imod 500 kvoteflygtninge, mener fire partier på Københavns Rådhus.

Det holder de fast i, selvom udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg fra Venstre har besluttet, at Danmark ikke skal tage imod kvoteflygtninge i år.

Torsdag håbede Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og SF på, at de kunne lokke de øvrige partier i Københavns Borgerrepræsentation med på idéen om at tage imod den den kvote af flygtninge, FN tidligere har tildelt Danmark.

Men det var ingen af de øvrige partier med på ved torsdagens borgerrepræsentationsmøde.

- Jeg er selvfølgelig smadder ærgerlig over, at det ikke gik kvoteflygtningenes vej. Der er heldigvis rigtig mange københavnere, der står bag de fire partier og budskabet om at københavnerne er en verdensby med ansvar. Det var desværre ikke helt sandt igår aftes, siger Mette Annelie Rasmussen, der er gruppeformand i Radikale Venstre.

Socialdemokratiet, Konservative, Liberal Alliance og Venstre stemte imod. Dermed var der næsten stemmelighed med 27 stemmer for og 28 stemmer imod.

- Socialdemokratiet på Rådhuset kører stram kurs med hensyn til flygtninge og globalt ansvar, siger hun.

Partierne vil have overborgmester Frank Jensen fra Socialdemokratiet til at kontakte udlændinge- og integrationsministeren med det budskab, at Københavns Kommune kan tage imod kvoteflygtningene. Men det ønske må de nu lægge i graven.

Ren symbolpolitik

Socialdemokraties Jonas Bjørn Jensen, der er medlem af Økonomiudvalget og  Kultur- og Fritidsudvalget, kalder det for ren symbolpolitik fra de røde partier, da Københavns Kommune ikke har indflydelse på, hvor mange flygtninge, man skal modtage.

- Vi bakker op om, at vi skal løfte ansvaret i forhold til kvoteflygtninge, men det er regeringen og Folketinget, der beslutter politikken på området. Og Københavns Kommune er selvfølgelig mere end parate til at løfte, når vi skal, men det er regeringen, der afgør, hvor mange og på hvilken måde vi skal modtage kvoteflygtninge, siger han til TV 2 Lorry.

- Vi løfter i forvejen en stor integrationsindsats i kommunen, og det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt der er plads eller ej. Vi løfter den opgave, som vi bliver bedt om, og vi kan tage præcist så mange, som vi bliver tildelt i den nationale ordning og ikke flere, siger Jonas Bjørn Jensen.

Tre år uden kvoteflygtninge

Kvoteflygtninge er en kategori af flygtninge, som er særligt udsatte ifølge FN.

Danmark har tidligere taget imod den mængde kvoteflygtninge, FN og Danmark i fællesskab har vedtaget. Men i 2016 og 2017 har Danmark ikke modtaget kvoteflygtninge.

I oktober udtalte Inger Støjberg, at Danmark heller ikke i 2018 tager imod kvoteflygtninge.

I 2016 besluttede udlændinge- og integrationsministeren, at Københavns Kommunes nul-status i forhold til at skulle modtage nye flygtninge, blev ophævet.

Udlændingestyrelsen meldte ud, at Københavns Kommune skulle modtage 1.283 flygtninge i årene 2016-18. Men 900 af de forventede flygtninge er aldrig dukket op.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik