Røde ører hos politiet: Anholdt gik rundt med ladt pistol

En tjenestlig undersøgelse skal klarlægge, hvorfor et skarpladt våben ikke blev konfiskeret, da en mand blev anholdt

Det var først, da politiet havde kørt den anholdte til Vestre Fængsel, at pistolen blev opdaget af personalet der. Foto: TV 2 Lorry

En 35-årig mand fra Gentofte var i politiets varetægt i flere timer, uden at de opdagede, at han havde en skarpladt pistol i lommen. det skriver Nordvestnyt.

Vi beklager meget

Politiinspektør Jens Børsting

Manden er efterlyst af Nordsjællands Politi i en fogedsag, og han blev anholdt af en patrulje fra Midt- og Vestsjællands Politi i Gislinge ved Holbæk. Han tilbragte nogle timer på lokalpolitistationen i Holbæk, inden han blev kørt til Vestre Fængsel i København, og det var først her, personalet opdagede det livsfarlige våben.

Nu skal Midt- og Vestsjællands politi undersøge, hvad der gik galt og hvorfor våbnet ikke blev fundet allerede ved anholdelsen af manden.

Læs også Gerningsmand stjal pistol fra skydeklub: Nu skal sikkerheden ses efter

-Det er normal procedure, at man visiterer en person ved anholdelse og hvis man for eksempel skal transportere en person. Det sker for at fjerne eventuelle effekter, der kan gøre skade på politifolk, personen selv eller andre. Hvad der er sket i den konkrete sag må undersøgelsen vise, men faktum er, at personalet i Vestre Fængsel finder en pistol. Og det er vi rigtigt kede af, og vi beklager meget, at det er sket, siger politiinspektør Jens Børsting til Nordvestnyt.

Politiinspektøren kan ikke sige hvor mange medarbejdere, der bliver omfattet af undersøgelsen. Men de får alle nogle særlige rettigheder i forbindelse med den tjenstlige undersøgelse, og alle er fortsat i tjeneste, mens undersøgelsen står på, skriver Nordvestnyt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik