Røde Kors: Vi mangler møbler og køkkenudstyr til studerende

Røde Kors-forretning på Fælledvej i København efterlyser brugte møbler, som studerende kan købe.

Det er vel det, der hedder en win-win-win-situation.

Røde Kors har brug for brugte møbler, som de kan sælge til studerende. Og de studerendes penge ender dermed som nødhjælp. Så både Røde Kors, de studerende og modtagerne af nødhjælpen har gavn af projektet.

Og så er giverne af de brugte møbler slet ikke talt med i det regnestykke.

- Vi tager meget gerne imod alt, der kan gøre glæde hos de unge studerende, der snart har brug for nye ting til hjemmet, siger Jens Balle, der er frivillig leder af Røde Kors-butikken på Fælledvej i København.

Bestik og tallerkner er i høj kurs. 
Bestik og tallerkner er i høj kurs. 

Røde Kors satser på de tusinder af unge, der om kort tid skal begynde på nye studier. Mange flytter hjemmefra og skal derfor bruge nyt inventar - og det må - mener Røde Kors - meget gerne være brugt, for det er det, de unge vil have.

- Vi får allerede mange fine møbler og genstande fra folk, men vi vil gerne modtage endnu mere, så flere unge har mulighed for at skabe sig et billigt og hyggeligt hjem. Lige nu mangler vi især køkkenudstyr som gryder og pander - så det vil vi rigtig gerne modtage endnu mere af i vores genbrugsbutik, fortæller Jens Balle.

Røde Kors har fået lavet en analyse, der viser, at netop unge mellem 18 og 35 er de mest flittige gæster i genbrugsbutikker - og derfor øjner organisationen et stort potentiale ved årets studiestart.

- Når folk donorer møbler eller andre genstande i vores genbrugsbutikker, så gavner det på flere områder. De studerende får mulighed for at købe unikke og SU-venlige møbler til deres nye bolig. Og pengene fra disse møbler gavner mennesker, der har brug for hjælp i Danmark og ude i verden. Det er bare super for alle parter,” siger generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere