Robotterne indtager Riget: Ny sterilcentral er den første i verden

Rigshospitalet i København får verdens første intelligente sterilcentral, som automatisk steriliserer hospitalets instrumenter og operationsudstyr.

Fremtiden er på vej til Rigshospitalet i København. 

Som en del af det nye byggeri, opfører hospitalet det helt store flagskib: en fuldautomatiseret sterilcentral, der bliver det første af sin slags i verden. 

Sterilcentralen styres af robotter og transportbånd, samt et automatisk sterillager.

Robotterne i de intelligente sterilcentraler vil sætte helt nye standarder for, hvordan operationsinstrumenter fremover bliver håndteret. 

Med de nye intilligente robotter, kræver det blot at en kirurg lægger en ordre ind på sin computer, og så bliver på få minutter pakket af robotten, hvor det derefter står klar, når kirurgen skal operere næste morgen.

Kom med til åbent hus på Rigshospitalet, hvor der var fokus på alt det nye, der skyder op alle vegne for at blive et endnu bedre hospital. 

Bygningen bliver den første af to nye sterilcentraler i Region Hovedstaden, på henholdsvis Rigshospitalet og Herlev Hospital. 

Rigshospitalet har lagt 956 millioner kroner i den nye investering, der fremover vil sørge for steriliserede kirurgiske instrumenter på ni hospitaler i alt. 

Den nye sterilcenstral på Riget kommer til at steriliserer operationsudstyr for Rigshospitalet, Gentofte, Bispebjerg, og Frederiksberg Hospital. Og den kommende central på Herlev vil sørge for rene instrumenter på Herlev, Nordsjælland, Glostrup, og Hvidovre/Amager Hospital. 
 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

60_percent

playFørstegangsfødende på Hvidovre Hospital skal alligevel ikke hjem efter 8 timer

Praktiserende læge Peder Reistad. Han er også formand for PLO-Hovedstaden.

playFlere patienter har fået adgang til en læge: "Det er en god nyhed"

25_seconds

playGamle epidemifilm fundet frem i gemmerne giver coronahåb

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere