Robotterne indtager Riget: Ny sterilcentral er den første i verden

Rigshospitalet i København får verdens første intelligente sterilcentral, som automatisk steriliserer hospitalets instrumenter og operationsudstyr.

Den nye sterilcentral sætter helt nye standarder for, hvordan operationsinstrumenter fremover bliver håndteret. Foto: Nanna Holst - TV 2 Lorry

Fremtiden er på vej til Rigshospitalet i København. 

Som en del af det nye byggeri, opfører hospitalet det helt store flagskib: en fuldautomatiseret sterilcentral, der bliver det første af sin slags i verden. 

Sterilcentralen styres af robotter og transportbånd, samt et automatisk sterillager.

Læs også Robot giver kræftramte børn et socialt liv

Robotterne i de intelligente sterilcentraler vil sætte helt nye standarder for, hvordan operationsinstrumenter fremover bliver håndteret. 

Med de nye intilligente robotter, kræver det blot at en kirurg lægger en ordre ind på sin computer, og så bliver på få minutter pakket af robotten, hvor det derefter står klar, når kirurgen skal operere næste morgen.

01:52

Kom med til åbent hus på Rigshospitalet, hvor der var fokus på alt det nye, der skyder op alle vegne for at blive et endnu bedre hospital. 

Luk video

Bygningen bliver den første af to nye sterilcentraler i Region Hovedstaden, på henholdsvis Rigshospitalet og Herlev Hospital. 

Rigshospitalet har lagt 956 millioner kroner i den nye investering, der fremover vil sørge for steriliserede kirurgiske instrumenter på ni hospitaler i alt. 

Den nye sterilcenstral på Riget kommer til at steriliserer operationsudstyr for Rigshospitalet, Gentofte, Bispebjerg, og Frederiksberg Hospital. Og den kommende central på Herlev vil sørge for rene instrumenter på Herlev, Nordsjælland, Glostrup, og Hvidovre/Amager Hospital. 
 

Læs også Robotter er rykket ind på hospitalsgangene: Kan selv tage elevatoren

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik