Rikke efterlyste ejer af magisk eventyrvogn: Nu er mysteriet løst

Rikke Thygesen efterlyste ejeren af en 'Askepot-vogn', som hun gerne ville låne til sin store fastelavnsfest. Nu har hun endelig fundet ejermanden.

Rikke Thygesen har købt en god flaske "Amager portvin”, som hun kalder det, som tak for lån af vognen. Foto: Privatfoto

50-årige Rikke Thygesenhar planlagt en eventyrlig fastelavnsfest for op mod 30 voksne og børn, som hun søndag har inviteret hjem på sin gård i Dragør.

I den forbindelse faldt hun forleden over en kridhvid ’prinsessevogn’, der stod ved en gårdbygning ude på Amager.

Rikke blev smaskforelsket i vognen, som passer perfekt ind i hendes eventyrstema under søndagens fastelavnsarrangement. Foto: Niels Berg

Rikke forelskede sig straks i den smukke vogn med alle dens sirlige detaljer, som mindede hende om prinsessekareten fra Disney’s film om Askepot, hvor et græskar bliver forhekset.

Da hun gerne ville låne vognen til sit fastelavnsarrangement, forsøgte hun at komme i kontakt med ejeren. Men det skulle vise sig at være lidt af et mysterium.

Læs også Rikke fra Dragør efterlyser ejer af magisk køretøj

Manden med æbleskiveboden

Rikke oprettede derfor en efterlysning på Facebook, som TV 2 Lorry tidligere på ugen omtalte. Og nu har det så vist sig, at Rikkes anstrengelser har givet pote.

- Jeg har lige været ude og hente vognen i dag, efter at det lykkedes mig at finde ejeren, fortæller en glad Rikke Thygesen til TV 2 Lorry.

Via sin efterlysning på Facebook fik hun et tip om, hvem der ejede grunden, hvor vognen stod placeret. Rikke kom i kontakt med ejeren, der fortalte han hende, at vognen faktisk ikke var hans, men tilhørte en anden mand, der havde fået lov til at opbevare den på grunden.

- Ham fik jeg så et nummer på og ringede til, og sjovt nok var han lige landet i Danmark efter at have været på ferie sydpå. Han var så flink at give mig lov til at låne den, så jeg er meget glad, fortæller Rikke Thygesen.

Efter at TV 2 Lorry bragte Rikkes efterlysning var der nogle skarpe læsere, som på Facebook bemærkede, at de tidligere havde set en vogn magen til inde i Tivoli.

Det har nu vist sig at, at de årvågne læsere havde ret.

Læs også Her skal du slå, hvis du vil smadre fastelavnstønden

- Ham, der ejer vognen, er den samme, der har æbleskiveboden inde i Tivoli, siger Rikke Thygesen.

Hun har nu købt ”en god flaske Amager portvin”, som hun kalder det, som tak for lån af vognen.

Musicalteater har henvendt sig

Rikke er dog ikke den eneste, der har set sig varm på den smukke ’Askepotvogn’.

- Jeg er blevet kontaktet af et musical teater-team, der er ved at sætte en Askepotforestilling op i Hillerød med premiere i sensommeren. De var også meget interesseret i at finde ud af, hvem der ejede vognen, da de også gerne vil bruge den, siger Rikke Thygesen.

Lige nu står den magiske vogn hjemme på Rikkes gård i Dragør. Her har den har fået fire hjul på samt to lammeskind, som den lokale blomsterhandler har lånt Rikke, efter at hun havde hørt om historien.

- Så nu er jeg klar til fest og byde mine gæster på et velkomstglas i vognen, når de kommer i morgen, siger Rikke Thygesen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?