Rigshospitalet: Nyt toilet kan måle din afføring og urin

Et teknologisk toilet, der kan måle og veje urin eller afføring, er blandt et af vinderprojekterne til Region Hovedstadens store idé-konkurrence.

- Det er helt fantastisk og meget overvældende. Det havde vi slet ikke regnet med, siger Louise Bangsgaard.

Louise Bangsgaard er sygeplejerske på Rigshospitalet, og hun og hendes kollega står bag det nye projekt, der snart kan give både medarbejdere og patienter en bedre hospitals oplevelse.

quote Det er en gammel idé, vi altid har drømt om

Louise Bangsgaard, klinisksygeplejerske, Rigshospitalet

- Vi kan skære en arbejdsproces ned fra 14 til tre processer. Det er et toilet, som både kan måle og veje urin eller afføring og sende det direkte til journalen, forklarer Louise Bangsgaard, som er klinisksygeplejerske på Rigshospitalet.

Ifølge Louise Bangsgaard er væskeberegningen nemlig enormt vigtigt, men på mange afdelinger undlader de at gøre det, da det er for besværligt.

Formålet med konkurrencen er at støtte de gode idéer, der kan forbedre hverdagen for borgere, patienter eller medarbejdere.

I alt 86 idéer strømmede ind til konkurrencen fra medarbejdere på hospitaler og virksomheder i hele Region Hovedstaden. Et innovationspanel har udvalgte 20 finalister, og i det felt er tre vindere nu kåret - heriblandt Louise Bangsgaard og hendes kollegas projekt.

 

- Det er en gammel idé, vi altid har drømt om, siger Louise Bangsgaard.

Projektet er endnu kun i startsfasen. De to medarbejdere fra Rigshospitalet vil få et halvt år til at udarbejde og videreudvikle det teknologiske toilet i samarbejde med investorer og Danmarks Tekniske Universitet.

Udover Rigshospitalet har medarbejdere fra både Herlev - og Bornholms Hospital fået deres idé med i en top tre i konkurrencen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

KOL-træning

Ulla er en sårbar patient: Nu holdes hun i live igennem skærmen

Tina Heide 2

Hun har OCD: Corona forværrer hendes helvede

Rigshospitalet

Flere børn indlagt med skoldninger – nu kommer overlæge med opfordring

Senfølgeklinik

playKom med på senfølgeklinik: Trine fik covid-19 i marts, men føler sig stadig ikke frisk

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere