Rigsadvokat frikender betjente for biljagt med to dræbte

To betjente gjorde ikke noget galt, da to kvinder blev dræbt under en biljagt i Valbyparken. Det har Rigsadvokaten nu slået fast.

Politijagt i Valbyparken Foto: localeyes.dk

Den 22. juli sidste år kostede en biljagt to kvinder livet. Politiet jagtede en stjålen bil ind i Valbyparken. Bag rattet sad en blot 13-årig dreng. Han ramte de to kvinder, der begge døde. Men politiet gjorde ikke noget galt, slår Rigsadvokaten nu fast.

Læs også Tragedie: To ældre kvinder dræbt under biljagt

Den Uafhængige Politiklagemyndighed DUP, undersøgte sidste år sagen, da den involverede flere politibetjente.

På baggrund af DUP's efterforskning afgjorde Statsadvokaten i januar, at betjentene ikke havde gjort noget galt, da de forfulgte biltyven ind i Valbyparken.

Læs også Politijagt endte med dobbelt trafikdrab: Betjente handlede korrekt

Den 13-årige fører af bilen fik det fulde ansvar for ulykken og blev overdraget til de sociale myndigheder.

Grundlæggende synes vi, at det er uansvarligt af politiet at køre ind i en park

Simon Hauch, advokat

Men pårørende til de to dræbte mente, det burde være op til en domstol at afgøre, om de to betjente havde gjort noget galt, og derfor klagede de til Rigsadvokaten over statsadvokatens afgørelse.

- Grundlæggende synes vi, at det er uansvarligt af politiet at køre ind i en park på en varm sommerdag. Det kunne ikke andet end gå galt, hvilket det jo også gjorde. Flere vidner fortæller, at de måtte springe for livet, sagde de pårørendes advokat, Simon Hauch, til Ritzau efter Statsadvokatens afgørelse.

Han mente ikke, Statsadvokatens konklusion stemte overens med DUP's efterforskning. Ifølge ham lagde DUP op til, at betjentene handlede uansvarligt.

Læs også Kvinder dræbt under biljagt i park: Familien vil have sagen i retten

Men Rigsadvokaten har nu erklæret sig enig i statsadvokatens beslutning om at stoppe sagen mod de to betjente, skriver Ekstra Bladet.

I sin afgørelse til de pårørendes advokat skriver Rigsadvokaten ifølge Ekstra Bladet:

- Jeg er enig med Dem i, at der for en isoleret betragtning er tale om en efter forholdene høj hastighed. Det må dog samtidig tages i betragtning, at patruljevognen holdt en god afstand til bilen, ligesom det kan udelukkes, at patruljevognen har påkørt det eftersatte køretøj. Jeg finder heller ikke, at der foreligger oplysninger om, at patruljevognen skulle have 'presset' føreren af det brugsstjålne køretøj, selv om det naturligvis kan være sådan, at han har følt sig presset.

Rigsadvokaten henviser de pårørende til at anlægge en civil retssag mod Københavns politi, hvis de ønsker erstatning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik