Rig sovs og orgasmiske løg: Her er Danmarks Bedste Bøfsandwich

"Bøffen er et heltekvad værdig", lyder det om Danmarks bedste bøfsandwich, som man ifølge De Brune Riddere kan finde på Grisen på Nørrebro.

- Jeg havde virkelig slet ikke regnet med det i år, selvom vi selvfølgelig har knoklet for det i et helt år. 

Sådan lyder det fra Katrine Hjort, der er medejer af Grisen på Nørrebro, efter at spisestedet for andet år i træk har vundet konkurrencen om at skabe Danmarks Bedste Bøfsandwich.

quote Sovsen smyger sig kækt rundt om den runde og spændte bolle, og den lægger sig i et kælent lag over festlighederne. 

De Brune Ridder om bøfsandwichen på Grisen

Det er en gruppe granvoksne mænd, kendt som De Brune Riddere, der står bag kåringen. Mændene bruger en del af deres fritid på at køre rundt i landet og anmelde bøfsandwichs, og siden 2012 har de hvert år kåret Danmarks Bedste Bøfsandwich. 

- Det er faktisk første gang, vi har en vinder, der har gentaget successen. Det er fordi, Grisen har formået at holde kvalitetsniveauet oppe og faktisk har gjort det lidt bedre end sidste år. Men det var et tæt løb i år, siger Lasse Görlitz, der er en af dommerne i De Brune Riddere.

Han overrakte torsdag eftermiddag vindertrofæet på Grisen. Her får bøfsandwichen blandt andet roser for en velpenslet bolle, en cremet sennepsmayonaise og 'en orgasmisk symfoni af løg'. 

På Grisen har ejerne Katrine Hjorth og Umut Ra Sakarya indført et dagligt maksimum på, hvor mange bøfsandwiches de sælger for ikke at gå på kompromis med kvaliteten.

- Vi laver alt fra bunden af selv, og jeg tror, det lønner sig i sidste ende, at folk kan smage, at det er hjemmelavet og af gode råvarer. Vi vil blive ved med at arbejde på det gode og det hjemmelavede, siger hun til TV 2 Lorry. 

Det er tydeligt, at De Brune Riddere hygger sig deres dommer-arbejde. Her kan du læse beskrivelsen af vinder-bøfsandwichen på Grisen:

"Sovsen smyger sig kækt rundt om den runde og spændte bolle, og den lægger sig i et kælent lag over festlighederne. Første hurtige smagsprøve af sovsen vidner om en fyldig og rig sovs, der har fået en voksen tilsmagning med saltbøssen. Det er en unik to-komponent-sovs, som er lavet af 50% bordelaise og 50% dansk sovs på flæeskestegssky - den er så vild at man drømmer om den!" 

"Bøffen er et heltekvad værdigt. En af de ting, som vi Brune Riddere har undret os mest over gennem årene, er, hvorfor så få er i stand til at stege en hakkebøf ordentligt. Det betyder, at der både er stegeskorpe, og samtidig skal bøffen stadig være saftig. En rosa farve er også et plus, hvis det er god kvalitet oksekød. Det mestrer de heldigvis hos Grisen, hvor der er godt med knas og smag fra stegeskorpen. En storslået oplevelse med smæk for skillingen og ikke et tørt sæde i syne, hvilket er understreget af, at Grisen også vandt disse to kategorier udover den samlede pris."

Vindere for henholdsvis bedste sovs, løg, boller, bøf og syltevarer

·         Grisen på Nørrebro i København serverer Danmarks mest kælne brune sovs
·         Spisehuset i Pagoden fra Ølgod har Danmarks svedigste løg
·         Restaurant Kohalen i Aarhus kan præsentere Danmarks frækkeste boller
·         Grisen på Nørrebro i København har Danmarks mest flabede hakkedreng
·         Spisehuset i Pagoden fra Ølgod disker op med Danmarks syndigste syltevarer

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik