Rift om forskere: Universitet betaler 140.000 i månedsløn

International konkurrence om førende forskere er så hård, at Københavns Universitet må betale kæmpe-lønninger

140.000 kroner. Om måneden. Så meget må Københavns Universitet i visse tilfælde betale, hvis førende forskere skal fastholdes i stillinger på universitetet. Det skriver Berlingske.

-I sjældne tilfælde får vi besøg af forskere i tidsbegrænsede stillinger fra udenlandske topuniversiteter. Vil vi have fat i disse forskere, er vi nødt til at kunne tilbyde attraktive lønninger. Der er rift om dem, siger universitetetes bestyrelsesformand Nils Strandberg Pedersen til avisen.

Universitetet har ansat ti professorer, der alle får en månedsløn på mere end 100.000 kroner - altså ikke under 1,2 million om året. Men det er langt fra den løn alle forskere på stedet modtager. Andre professorater indehaves af folk, der "kun" lønnes med 63.000 om måneden.

Men ifølge universitetets bestyrelsesformand er der ingen vej uden om de meget høje lønninger til den udvalgte gruppe.

-Vi har en række store forsknings­centre finansieret af eksterne fonde, og de har selvfølgelig en forventning om, at centrene bliver ledet af absolutte topforskere. Vi har her på universitetet et ønske om at være med i den internationale elite inden for udvalgte forskningsområder. Det betyder, at løn bliver en faktor, fordi vi er oppe imod de helt store, private universiteter i udlandet, siger han til Berlingske.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik