Rideklub for sårbare børn og unge truet af lukning

100 børn og 23 heste skal flytte fra en rideklub på Islands Brygge. Enormt skuffende, mener politiker.

Foto: Katrine Damkjær / Scanpix (arkivbillede)

En rideklub på Islands Brygge, der i generationer har fungeret som fristed for blandt andre sårbare børn og unge, står til at lukke, skriver metroxpress.

Institutionen er selvejet og har en lejekontrakt hos Bygningsstyrelsen, der udløber om tre måneder.

I over et år har den gamle ballonhangar, der fungerede som stald for hestene, været spærret af, fordi Bygningsstyrelsen vurderer, at der er fare for sammenstyrtning.

Læs også Islandske heste boomer i Nordsjælland og Roskilde

Rideklubben har derfor været i dialog med Københavns Kommune om at få dem til at finansiere renoveringen, men det blev ikke prioriteret ved budgetforhandlingerne.

Det betyder, at de omkring 100 børn og 23 heste skal flytte.

Det er enormt skuffende, og det undrer mig, at borgmesteren vil skære sådan et tilbud væk.

Tommy Petersen, politiker

For Salli Mortensen, der selv har redet i klubben som barn og som nu er medlem af forældrebestyrelsen, har det været et udmattende forløb:

- Ifølge kommunen kommer pigerne bare et andet sted hen, hvis klubben lukker. Men for de børn, der er lidt overset, er det et helle at komme herud, siger hun til metroxpress.

Læs også Ballade på Bryggen: Ung mand sigtet for vold mod betjent

Salli Mortensen tilføjer, at flere af hestene desuden er så gamle, at de ikke bare kan flyttes, så hvis klubben lukker, skal de slagtes.

De Radikales gruppeformand Tommy Petersen har før bragt sagen op i Børne- og Ungdomsudvalget uden at møde nogen opbakning.

- Det er enormt skuffende, og det undrer mig, at borgmesteren vil skære sådan et tilbud væk. Det er lidt kendetegnet for den vision, der er på fritidsområdet på rådhuset, siger han til metroxpress.

Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev, Venstre, oplyser, at det ikke er en kommunal kerneopgave at redde Rideklubben.

'Venstre har ønsket at bruge borgernes penge på andre formål end at købe og renovere Rideklubbens ridehal. Heldigvis kan vi jo tilbyde børnene andre fritidstilbud,' skriver hun i en e-mail.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik