Retten frifinder to unge for biografvold

Den første retssag om vold ved premieren på film om rapmiljøet er endt med frifindelse, oplyser advokat.

Foto: Per Johansen

To unge mænd er tirsdag i Københavns Byret blevet frifundet i sagen om et overfald i en biografsal i Palads i København under premieren på en film om rapmiljøet i maj sidste år.

Det oplyser advokat Erbil Kaya, der har været forsvarer for den ene af de unge, til Ritzau.

De to nu frifundne var sammen med to andre unge tiltalt for i forening at have slået og sparket fire personer i hovedet og på kroppen, da der opstod tumult under visningen af spillefilmen "Ækte Vare" om unge rappere i Brøndby Strand.

Sagen mod de to øvrige tiltalte bliver behandlet særskilt og er ikke afgjort endnu, oplyser advokaten.

Tumulten opstod, da en person blandt publikum i biografsalen blandede sig og påtalte, at en gruppe på omkring 10 unge højlydt kommenterede filmen og opførte sig larmende, oplyste politiet efter episoden.

Mindst tre personer fik skader. En 18-årig mand fra Amager måtte køres på skadestuen med en flænge i panden.

Politiets efterforskning er endt med, at der blev rejst tiltale mod fire, hvoraf de to altså nu er blevet frikendt. De var ifølge advokaten 18 og 16 år, da episoden fandt sted.

- Min klient har forklaret, at han var til stede, men ikke havde noget med volden at gøre. Han flygtede ud af biografsalen, og han er selvfølgelig glad for at blive renset, siger Erbil Kaya.

Filmen "Ækte Vare" er instrueret af Fenar Ahmad. Instruktøren har oplyst, at der på åbningsdagen blev solgt 6100 billetter til filmen, der blev vist i 51 biografer landet over. Alle andre steder forløb premieren fredeligt.

I Palads førte voldsepisoden til, at biografen satte vagter på til de efterfølgende visninger af "Ækte Vare".

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik