Retspræsident havde foretrukket kontrol i alle retssale

Mere sikkerhed i landets retssale er rigtigst, men det må ikke stå i vejen for åbenheden, mener retspræsident.

Det er glædeligt, at der endelig kommer mere sikkerhed ved indgangene til nogle af landets retssale, siger retspræsidenten i Københavns Byret, hvor en advokat blev dræbt af skud sidste år.

Dog havde Søren Axelsen helst set, at tiltaget var mere vidtrækkende fra begyndelsen.

Regeringen har nemlig torsdag meldt ud, at det i første omgang kun er i udvalgte retssale, at der kommer mere sikkerhed. Almindelige borgers adgang til domstolene bliver kun begrænset i en prøveperiode til at starte med.

- Jeg håber meget, at det her forsøg vil vise, at det kan blive gjort permanent og landsdækkende. Jeg tror, vi alle sammen helst havde set, at der var penge til at indføre permanent kontrol ved alle indgange i hele landet. Men så må vi glæde os over, at der er penge til at komme i gang, siger Søren Axelsen.

Selvom retspræsidenten ønsker mere sikkerhed, er det ham magtpåliggende, at det ikke går ud over åbenheden i retssalene.

- Som borger skal man kunne komme ind og overvære en retssag. Når vi laver en retskontrol, skal retssalene stadig fremstå som åbne, rare og venlige steder at komme. Forsøget skal vise, hvordan man kan gøre det på en ordentlig måde, siger Axelsen.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) meldte beslutningen om at indføre indgangskontroller ved retssalene ud på et samråd i Retsudvalget torsdag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Gerningsmand

playKrænkede pige i metroen: Nu efterlyser politiet gerningsmand

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere