Restaureret Arne Jacobsen-hotel modtager international pris

Designhotellet 'Radisson Blu Royal Hotel' har vundet en international pris for den omfattende restaurering hotellet har været gennem i 2017.

Siden 1960 har Royal-hotellet i Indre København stået som et pejlemærke for hoteller verden over. Hotellet er nemlig tegnet og opført af den danske arkitekt Arne Jacobsen og var verdens første designhotel og samtidig Danmarks første skyskraber.

Men i hele 2017 har Radisson Blu Royal Hotel, som hotellet hedder i dag, været gennem en omfattende renovering. Alt indvendigt i hotellet skulle nemlig moderniseres, så både værelser, lobbyen og restauranten er blevet restaureret.

quote Opblomstringen af det københavnsk vartegn styrker hotellet til en succesfuld fremtid.

Wallpaper Magazine

Og restaureringen af hotellet er gået så godt, at det anerkendte designmedie 'Wallpaper Magazine' netop har givet Royal-hotellet prisen for 'bedste restaurering 2018'.

- Vi mener, at opblomstringen af det københavnske vartegn styrker hotellet til en succesfuld fremtid, skriver Wallpaper Magazine.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lobbyen på Royal Hotel, som den ser ud efter renoveringen.
Lobbyen på Royal Hotel, som den ser ud efter renoveringen.
Foto: Radisson Blu Royal Hotel

Glæde blandt medarbejdere

Radisson Blu Royal Hotel er fyldt med flere af Arne Jacobsens originale designs. Hotellets gæster kan blandt andet slappe af i både 'svanen' og 'ægget'.

quote Design har været den røde tråd gennem hele processen, og vi har virkelig haft fokus på at ære og respektere den unikke designarv.

Brian Gleeson, General Manager på Radisson Blu Royal Hotel.

Og den prestigefulde pris hotellet har modtaget samt den færdige restaurering har givet anledning til stor glæde blandt hotellets medarbejdere.

- Vi har glædet os helt enormt meget til at vise det nyrenoverede hotel frem for vores gæster, designentusiaster og medierne. Vi er utrolig stolte af resultatet. Design har været den røde tråd gennem hele processen, og vi har virkelig haft fokus på at ære og respektere den unikke designarv. Derfor er det en stor anerkendelse at modtage prisen for ’bedste restaurering’ fra et medie som Wallpaper, der er en ambassadør for arkitektur og smukt design, siger Brian Gleeson, General Manager på Radisson Blu Royal Hotel.

Ét værelse står uberørt

I november kunne hotellets restaurant, Café Royal, genåbne, men renoveringen af værelserne på hotellet er endnu ikke færdiggjort. Processen har dog bevæget sig ind i den afgørende fase, så hele hotellet står klar i løbet af de næste måneder.

Ét enkelt værelse står dog fuldstændig uberørt og som Arne Jacobsen designede det i 1960.

- Værelse 606 er et levende bevis på vores designarv og er åben for alle, der vil opleve Arne Jacobsens arv og fordybe sig i dansk modernisme. Ved at fortolke og bygge videre på vores arv, forsøger vi at genskabe denne legendariske bygning så den i fremtiden bevarer sin ikoniske status, siger Brian Gleeson.

Sådan ser værelse 606 på Royal Hotel ud.
Sådan ser værelse 606 på Royal Hotel ud.
Foto: Radisson Blu Royal Hotel

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Svanemølleværket

En astronaut, en hjerneforsker og en TV-vært skal samle midler til flytning af kendt museum

Matador

Nu kan Matador-fans købe rekvisitter fra TV-serien på auktion

25_seconds

playOplev naturen: Gør dig klog på naturen - Lav en naturquiz

20130811-132453-L-1920x1279we

København vil kickstarte kulturlivet med millionpulje

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere