Region Sjælland vil rydde grundigt op efter it-skandale

Region Sjælland laver intern revision og mere tilsyn efter it-skandale og fyring af administrerende direktør

Der skal strammes op i Region Sjælland efter it-skandale.

Sådan lyder det fra regionsrådsformanden, efter at regionens administrerende direktør, Jens Andersen, er blevet fritstillet.

Direktøren har måtte forlade sit job i regionen, efter at en undersøgelse fra revisionsfirmaet PwC har vist, at ansatte i regionens it-afdeling hvert år i december har tømt afdelingens budget ved at forudbetale varer fra it-firmaet Atea.

Nu skal der være mere tilsyn og intern revision, siger regionsrådsformanden i Region Sjælland.

- Vi strammer en hel del op på ledelsestilsynene.

 - Derudover vil vi etablere en intern revisionsafdeling i vores administration, fordi der er brug for en grundig oprydning i de her procedurer, så vi er sikre på, at vi forvalter skatteborgernes penge fuldt forsvarligt, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk (V).

Undersøgelsen fra revisionsfirmaet PwC viser, at it-afdeling i 2012, 2013 og 2014 i slutningen af året tømte afdelingens budget ved at forudbetale varer fra Atea.

Ifølge sn.dk er der blevet forudbetalt varer for 150 millioner kroner i perioden.

Varerne blev hverken bogført eller registreret, og hverken ledelsen eller det eksterne revisionsfirma BDO, der har godkendt regnskaberne, har kontrolleret, om alt var, som det skulle være.

- Det, der er forkert i sagen, er, at man sidst på året laver en forudbestilling, uden at det er en bestilling af en konkret varer. Det må vi ikke.

- Pengene er slet ikke specificeret til et specifik indkøb, men står bare og venter i et privat firma på, at vi får behovet. Det er imod reglerne, siger formanden.

Regionen har ifølge Jens Stenbæk modtaget de varer fra Atea, som it-afdelingen har forudbetalt. Regionen har dog fortsat et tilgodehavende på 8,5 millioner kroner hos firmaet, som den skal have igen.

At det eksterne revisionsfirma BDO har godkendt regnskaberne og ikke opdaget den manglende bogføring, har givet anledning til kritik fra regionsrådet, som derfor har afholdt et møde med firmaet.

Resultatet af mødet vil blive fremlagt for forretningsudvalget i Region Sjælland i næste uge.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere