Reddede 100 buketter fra skraldespand: Nu spreder de glæde på hospice

Fabian Vennekilde og hans skralde-team slår til igen i kampen mod madspild.

- Det er simpelthen en alt for gammeldags måde at tænke på. Det butikkerne gør, sådan indleder Fabian Vennekilde sin meget lange ordstrøm over telefonen. 

Han er professionel skralder og står bag netværket 'Sammen vender vi strømmen'. 

Du kan måske huske ham, da han skældte ud på Tiger-forretningerne, efter han havde reddet det mest af en nedlagt butiks varelager. Bagefter delt han ud til alle som manglede blyanter, opladere og krydderier. 

Nu har han igen skraldet en stor fangst. 100 buketter tulipaner.

- Det var en butik på Frederiksberg, som havde smidt ufattelig mange tulipaner ud. Det er simpelthen ikke til at forstå. Hvorfor skal blomsterne ikke ud og gøre gavn og glæde folk?, spørger Fabian Vennekilde. 

Disse blomster blev dog reddet fra at rådne i en affaldscontainer.  

- Vi samlede blomsterne sammen og skrev ud på vores Facebookside, om der ikke var nogen, som gerne vil modtage dem. 

- Dét var der. Ganske kort tid efter skrev Lone til os, at de gerne vil modtage dem på Arresødal Hospice. Jeg kiggede på min makker, Josephine Jonasen, og vi var straks sikre på, at de da skulle have tulipanerne. 

- Vi vidste så ikke lige, at der var en times kørsel derop, griner Fabian. 

På Arresødal Hospice, der ligger i Frederiksværk, stod Lone Clemen klar til at modtage Fabian og de mange, mange tulipaner. 

- De blev fordelt mellem stuerne, til pårørende der selv var nede ved deres familier, i fællesrum, i personalestuen. Sågar sygeplejerskerne kunne tage lidt med hjem, skriver Lone Clemen, der er frivilligkoordinator, til TV 2 Lorry i en mail.

Fabian Vennekilde og Lone Clemen taler om hvilken glæde lidt blomster kan give. 

- Nu er her pyntet og dufter af liv og forår. Der er smil på kinderne og taknemmelighed.

Fabian Vennekilde er glad for at kunne glæde folk med andres skrald, men han forstår stadig ikke, hvorfor blomsterne skulle smides ud. 

- Butikkerne tænker sig ikke om. Der burde være en lov imod at smide gode ting i skraldespanden. Sådan er det jo i andre lande. Alt andet er for dumt og gammeldags.