Rapport afslører: Kommune løj om drab

Københavns Kommune har talt usandt til minister og presse, efter en skizofren mand knivstak og dræbte en sosu-assistent.

- Det her er harmdirrende forkasteligt og den mærkeligste sag, som jeg har set i politik i 24 år. Vi skal have placeret et ansvar.

Sådan siger Dansk Folkepartis Finn Rudaizky, medlem af Københavns Borgerrepræsentation til Ritzau. 

Reaktionen kommer oven på afsløring af to fortrolige rapporter, der slår fast at kommunen har talt usandt om drabet på den 37-årige Dorthe Christiansen. Hun var sosu-assistent på Københavns Kommunes bocenter Ringbo i Bagsværd, da hun 2. december 2013 blev overfaldet med kniv af en 72-årig skizofren mand, der boede på centeret.

Efter drabet talte kommunens ledelse usandt til Folketinget, Socialministeriet og pressen, skriver metroexpress.  

Ledelsen fortalte, at der var foretaget risikovurderinger på bocenteret, men det var ikke korrekt, ligesom der blev løjet om antallet af politianmeldelser på stedet.

I rapporterne rettes kritik mod flere navngivende medarbejdere på Ringbo, men der kan ikke placeres et ansvar, da direktøren på centeret, Annette Laigaard, netop er stoppet i marts.

Det er de borgerlige partier på Københavns Rådhus stærkt utilfredse med. De kritiserer socialborgmester Jesper Christensen fra socialdemokraterne for at feje rapporten om hans forvaltnings usandheder ind under gulvtæppet. 

Selvom rapporten kom i januar i år, blev den først nævnt kort på et budgetseminar i februar, og uden at den var på dagsordenen. Ugen efter stoppede den kritiserede direktør for bocenteret, og først i maj opdagede de borgerlige partier rapportens alvor. 

- Det har er den alvorligste whistleblowersag, vi har haft i kommunen, og så forsøger borgmesteren at gemme den væk på et møde, hvor ikke alle deltog. Og så sent, at vi ikke kan reagere over for direktøren, siger Karina Rohrberg Jessen, medlem af borgerrepræsentationen for Venstre til Ritzau. 

Socialborgmesteren selv undskylder, at kommunen har talt usandt.

- Det er uheldigt, at vi har givet upræcise fejloplysninger. Vi har indskærpet og beklager, siger Jesper Christensen, socialborgmester i København til Metroexpress.  

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

20180314-173131-5-1920x1281we

Politisk chok i Gentofte: Hans Toft går af til maj

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere