Radikalt angreb på teaterstøtte

De Radikale vil have mere kultur for de penge, Københavns Kommune giver til Det Kongelige Teater - operaen skal åbnes

Det Kongelige Teater i København modtager hvert år støtte fra staten - men også fra Københavns Kommune. Og netop nu pågår forhandlingerne mellem teater og kommune om en samarbejds- og driftsaftale i perioden 2016 til 2019. Teateret modtager knap 48 millioner fra kommunen i støtte, og Radikale Venstre meddeler, at de  sætter hælene i - for Københavns Kommune får alt for lidt for pengene, mener de.

-I Radikale Venstre er vi meget utilfredse med både indholdet af og forløbet omkring processen om forlængelsen af den nuværende aftale mellem Københavns Kommune og Det Kongelige Teater. Ikke mindst i lyset af, at Det Kongelige Teater og Operaen jo modtager knap 48 millioner kroner i driftstilskud fra Københavns Kommune hvert, så må særligt Kultur- og Fritidsborgmesteren komme på banen og tage forhandlingerne langt mere seriøst. Vi skal simpelthen sætte nogle klare krav og mål, fremfor den nuværende aftale, som er ekstrem ukonkret og ikke sikrer københavnerne nok kultur for pengene", siger fungerende  kulturordfører for Radikale Venstre, Michael Gatten.

Radikale Venstre mener blandt andet, at Operaens scene skal være åben hen over sommerperioden, og så skal aktører, der i forvejen modtager støtte fra kulturudvalget have adgang. Det gælder for eksempel CPH Operafestival og Dansehallerne samt de små storbyteatre.

Kulturborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) gør opmærksom på, at der allerede stilles krav om mere åbenhed til Det Kongelige Teater i aftalen, men han mener samtidig, at Radikale Venstre skyder forbi.

-Problemet er, at det er Frank Jensen og økonomiudvalget, der forhandler den her aftale. Det er absurd, at en kulturaftale som den her ligger i økonomiudvalget og ikke hos kulturborgmesteren. Så økonomiudvalget forhandler aftalen - og så dukker den pludselig op til vedtagelse i morgen, uden at den har været forbi kulturudvalget, siger han.

Ifølge Carl Christian Ebbesen har Frank Jensen som formand for økonomiudvalget afvist, at sagen skal ligge hos kulturudvalget.

-Og det er da underligt, at den så skal forhandles af folk, der ikke ved noget om området, lyder det fra kulturborgmesteren.

Samarbejdsaftalen mellem kommune og teater skal behandles i Borgerrepræsentationen i morgen onsdag.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Lysfestival5

playJesper er lysets mester – også udlandet har fået øje på ham

Dragør lodstårn

Over 100 år gammelt vartegn i fare for at rådne op

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere