Radikale vil lovliggøre 100 dages AirBnb-udlejning i København

De Radikale i København vil stille forslag om at man må leje ud til AirBnb i 100 dage om året. Men først skal en ny lov vedtages i Folketinget.

00:25

Så længe at folk overholder bopælsretten og betaler deres skat, skal de have lov til at udleje via AirBnb, mener de Radikale i København. Video: Dado Ruvic / Keld Navntoft / Scanpix

- Vi går grundlæggende ind for, at man har rådighed over sin lejlighed og deler den, eller dele af den, som man vil, siger Tommy Petersen, der er medlem af Radikale i Københavns Borgerrepræsentation.

Der er samlet et flertal i Folketinget for at alle kan udleje via udlejningstjenesten AirBnb i 70 dage om året. 

Læs også Disse 7-Eleven-butikker tilbyder nu at give din nøgle videre til din Airbnb-gæst

Lovforslaget skal behandles i Folketinget til efteråret, men allerede nu begynder kommunerne at forberede sig på muligheder for at udvide udlejningsloftet. 

Som tillæg til de 70 dage kan den enkelte kommune nemlig bestemme, hvorvidt borgerne skal have lov til at udleje i i alt 100 dage om året gennem den populære udlejningstjeneste.

Elementer i Folketings-forslaget om udlejning

Ret til privat kortidsudlejning af helårsboliger i op til 70 dage om året uden kommunens samtykke, såfremt udlejning kun sker gennem en tredjepart, der indberetter udlejerens fulde lejeindtægter til skattemyndighederne.

Den enkelte kommune kan beslutte, at borgerne kan korttidsudleje deres helårsboliger i op til 100 dage årligt, med mindre de konkrete forhold på det lokale boligmarked taler imod.

Såfremt udlejning ikke kun sker gennem en tredjepart, der foretager indberetning til skattemyndighederne, kan boligen kun udlejes op til 30 dage årligt.

Målrettet skattekontrol med deleøkonomiske platforme og udlejere. Skattemyndighederne vil bl.a. for indkomstårene 2018-2020 gennemføre et særligt skattekontrolprojekt.

Bedre vejledning og hjælp til deleøkonomiske virksomheder ift. indberetning til skattemyndighederne på vegne af deres udbydere af deleøkonomiske tjenester.

"100 dage er på sin plads"

Hos Radikale i hovedstaden er man ikke i tvivl - københavnerne bør have mulighed for at udleje i de maksimalt 100 dage.

- Så længe at folk overholder bopælsretten og betaler sin skat, skal man have lov til det her, siger Tommy Petersen til TV 2 Lorry.

Læs også Nu kommer der loft over din Airbnb-udlejning

På spørgsmålet om hvorvidt borgerne i København ikke blot kan nøjes med 70 dage om året, svarer Tommy Petersen:

- Når nu regeringen lægger op til at man må leje ud, så syntes vi at det er på sin plads, siger han og tilføjer at AirBnb selv bakker op om lovforslaget.

Partiet vil tage forslaget om de 100 dage udlejning med AirBnb op i Borgerrepræsentationen straks efter at loven er vedtaget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik