Radikale vil have verdens største homoparade

I dag er de københavnske gader traditionen tro fyldt med festglade homoseksuelle til årets parade under Copenhagen Pride. Og hvis det står til De Radikale skal verdens største homoparade til hovedstaden i 2021.

Om to uger starter forhandlingerne om Københavns miliard-budget for næste år, og her vil Radikale Venstre forsøge at få penge sat af til at hive det globale mega-event, World Pride til København.

- World Pride er et internationalt event på linje med de allerstørste sportsevents og handler om at fremme ligestilling og tolerance i verden. Vi taler mange hundredtusinder af deltagende mennesker fra hele verden, siger Tommy Petersen, Gruppeformand for Radikale Venstre.

Konkret er en række af organisationer gået sammen om at få World Pride til København, efter Radikale Venstre fik afsat 500.000 kr. i foråret til at starte arbejdet op.

Organisationerne Pan Idræt og Copenhagen Pride har sammen etableret projektorganisationen 'Happy Copenhagen', som i samarbejde med City of Congress og Wonderful Copenhagen vil sætte alle sejl ind på at få det globale event til byen.

Sidst København var vært for et internationalt LGBT-event var sportseventet, World Outgames i 2009. World Outgames havde 5.500 registrerede deltagere og et anslået tilskuerantal på 200.000.

Det gav en samlet samfundsøkonomisk effekt på 78 mio. kr. i øgede turismeindtægter. Den europæiske pendant, Eurogames ligger også i 2021 ligesom World Pride, og organisationen bag budet på World Pride satser også på at få det event til København samtidig.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

fangekoret

playVideo: Tidligere indsatte overrasker Louise efter 25 år bag tremmer

Lysfestival5

playJesper er lysets mester – også udlandet har fået øje på ham

Dragør lodstårn

Over 100 år gammelt vartegn i fare for at rådne op

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere