Radikale om Amager Fælled-forslag: - Måske SF kan trylle

SF vil tvinge Københavns Økonomiforvaltning til at finde alternative byggegrunde til Amager Fælled Kvarter. Radikale beskylder SF for symbolpolitik.

Planen er at bygge cirka 2000 til 3000 boliger i op til syv etagers højde på Amager Fælled. Foto: By & Havn

- Jeg vil være en lykkelig, grøn politiker, hvis SF kan trylle noget op af hatten, men for mig virker det som symbolpolitik.

Sådan siger gruppeformand hos Radikale Venstre i København, Tommy Petersen. 

Jeg vil være en lykkelig, grøn politiker, hvis SF kan trylle noget op af hatten, men for mig virker det som symbolpolitik.

Gruppeformand hos Radikale Venstre i København, Tommy Petersen

SF har nemlig foreslået at tvinge Københavns Økonomiforvaltning at se på alternative byggegrunde til at opføre Amager Fælled Kvarter, der lige nu er planlagt til at skulle bygges i naturområdet Amager Fælled til stor sorg for mange københavnere. 

Partiet mener, at et flertal med Radikale Venstre, Enhedslisten, de Konservative og SF selv potentielt set vil kunne gøre en forskel i kampen om Amager Fælled. 

Selvom Radikale Venstre bestemt vil stemme for forslaget, mener Tommy Petersen, at SF fører symbolpolitik. 

- Det er da positivt, at forslaget fremsættes, men det kommer ikke til at gøre en forskel på nogen måde. Jeg har personligt haft flere møder med Økonomiforvaltningen, og som det ser ud nu, er der ikke nogle alternative byggegrunde, siger han. 

Læs også SF vil kuppe Amager Fælled-byggeri med grønt flertal

Konservative er med, men...

Hos de Konservative er man ikke afvisende over for forslaget, men der er nogle teknikaliteter, der ikke er helt på plads, mener partiet. 

Vi ser positivt på forslaget, men i og med at kommunen allerede har solgt grunden, så skal grundejeren ønske at sælge tilbage igen.

Gruppeformand for de Konservative, Jakob Næsager

- Vi ser positivt på forslaget, men i og med at kommunen allerede har solgt grunden, så skal grundejeren ønske at sælge tilbage igen. Det har man tidligere afvist, men vi vil gerne spørge igen, siger gruppeformand for de Konservative, Jakob Næsager, der vil se nærmere på forslaget, før han beslutter sig for at stemme for eller imod. 

Det mener Sisse Marie Welling, der er budgetordfører for SF i København, ikke er et problem, for grunden har kommunen solgt til By og Havn, der primært ejes af Københavns Kommune. Hun mener, at en alternativ byggegrund vil løse problemet. 

- Hvis vi selv finder pengene eller en anden grund, der kan bygges på, så er der ikke noget til hinder for at holde bulldozerne væk fra Amager Fælled, siger hun. 

Radikale Venstre derimod mener, at løsningen skal findes i slet ikke at bygge, men derimod forgælde By og Havn. 

- Som jeg ser det, så er vores bedste scenarie lige nu at afskrive den indtjening, som By og Havn ville få for byggeriet, og så må gælden være det længere om at blive afviklet, siger han. 

HER ER, HVAD DU SKAL VIDE OM AMAGER FÆLLED KVARTER

19 hektar af naturområdet Amager Fælled skal inddrages til byggeri af 2300-2500 boliger.
Det svarer til godt seks procent af Amager Fælled. 
Beslutningen om byggeriet blev truffet allerede i 1992. 
Kommunen solgte grunden til By og Havn for 1,5 milliarder kroner. 
De penge har man allerede brugt til opførslen af metroen i København.

Læs også Menneskering i protest mod planlagt byggeri på Amager Fælled

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik