Radikale i København: Rudaizky er ikke sit embede værdig

Gruppeformand for Radikale i København vil gerne være med til at udfordre, at Finn Rudaizky fra Dansk Folkeparti kan stille op til valget i november.

Finn Rudaizky er blevet straffet af Valgbarhedsnævnet for at have lækket fortrolige oplysninger.

Politikeren fra Dansk Folkeparti kan derfor ikke længere sidde i Københavns Borgerrepræsentation eller i Regionsrådet i Region Hovedstaden.

Den afgørelse er langt fra noget, man begræder i den radikale lejr på rådhuset. 

- Jeg havde håbet, at det ville ske. Det er fuldt fortjent. Jeg mener ikke, Finn Rudaizky er værdig til at bestride embedet, lyder det fra Tommy Petersen, der er gruppeformand for Radikale i Københavns Borgerrepræsentation. 

Læk af fortrolige oplysninger

Finn Rudaizky blev i februar idømt en bøde på 10.000 kroner for at have lækket fortrolige oplysninger til journalister om den nu afdøde terrorist Omar Abdul Hamid el-Hussein og hans familie efter angrebet mod Krudttønden og synagogen i København i 2015.

Det er på denne baggrund, at Valgbarhedsnævnet nu tvinger DF-politikeren ud af Borgerrepræsentationen i København og Regionsrådet i Region Hovedstaden.

- Det er godt gjort, at det er budbringeren - ham som afslører, hvordan Københavns Kommune fuldstændig fejlede i hele forløbet med terroristen Omar El-Hussein - er den eneste, der skal straffes. Det er simpelthen horribelt. Alle i kommunen, som intet opdagede, de går fri, siger Finn Rudaizky i en pressemeddelelse.

Helt anderledes ser man på det hos Radikale. 

- Jeg synes, det er fuldstændig langt ude at gøre sådan noget. Som politikere har vi adgang til mange oplysninger, og vi skal ære fortroligheden, siger Tommy Petersen.

Vil stille op igen

Finn Rudaizky har dog planer om at stille op ved de kommende valg til kommuner og regioner til efteråret. 

 - Det er dybt useriøst og viser mangel på respekt for lovgivningen, valgbarhedsnævnet og borgerne, lyder den kontante udmelding fra Radikales gruppeformand. 

Finn Rudaizky er opstillet som nummer to på listen for Dansk Folkeparti både i København og i Region Hovedstaden.

Om valgbarhedsnævnets afgørelse kan forhindre ham i at stille op til efteråret er uvist.

Formanden i Dansk Folkepartis lokalforening i København, Jens Vornøe, siger her til aften, at han bakker Finn Rudaizky op, hvis det kan lade sig gøre. 

- Jeg synes, det er mærkeligt, hvis han bare kan stille op igen. Det vil jeg gerne være med til at udfordre, siger Tommy Petersen. 


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Valg til Folketinget