Radikal spidskandidat maner tvivl til jorden

De radikales spidskandidat Mia Nyegaard bekræfter på Facebook, at den radikale gruppe beslutter sig i dag.

De radikale i Københavns Kommune har genvundet en borgmesterpost, som spidskandidaten Mia Nyegaard er sikker på, hun får. 

- I morgen konstituerer gruppen sig, og når vi ved, hvad vi kan vælge imellem, melder jeg ud, hvilken borgmesterpost jeg vælger!

Sådan skriver Mia Nyegaard onsdag aften på sin private Facebook-side. 

Det var den 27. oktober, at De Radikale til et pressedemøde afslørede, at Mia Nyegaard skulle være deres nye spidskandidat til kommunalvalget i København. 

Mia Nyegaard fik ved sidste valg 698 personlige stemmer. To andre var i spil som spidskandidat. Det var gruppeformand Tommy Petersen og Anette Thaulow.

 
 
Foto: Mia Nyegaards Facebook-side.

Intern splid hos Radikale Venstre 

Selvom Mia Nyegaard er spidskandidat, har der efter valget været rejst tvivl om, hvem af de radikale, der ville ende med borgmesterposten i sidste ende. 

Ifølge Politiken har flere radikale kilder, som har været tæt på forløbet, fortalt, at opbakningen i gruppen til Mia Nyegaard ikke er givet på forhånd. 

Politiken skriver, at partiformanden Tommy Petersen ikke ønskede at udtale sig om, hvem der skulle være den radikale borgmester. 

Med sit Facebook-opslag understreger Mia Nyegaar dog, at det er hende, som skal være borgmester. Men hvilken borgmesterpost hun ender med er endnu ikke offentliggjort. 

Mia Nyegaard blev spidskandidat, da den daværende spidskandidat og borgmester for integration og beskæftigelse, Anna Mee Allerslev, valgte at forlade kommunalpolitik.

Det skete efter, hun kom i modvind, da det blandt andet kom frem, at hun gratis lånte rådhushallen på Københavns Rådhus til sin bryllupsreception. 

De Radikale har fået fem mandater og 26725 stemmer, hvilket svarer til 8,9 procent. 

 

Sådan fordeler borgmesterposterne sig 

Socialdemokratiet får overborgmesterposten
Enhedslisten får lov til at vælge post nummer to
Socialdemokratiet får også lov til at vælge post nummer tre
Alternativet får lov til at vælge post nummer fire
Venstre får som det eneste borgerlige parti lov til at vælge post nummer fem
Radikale Venstre får lov til at vælge post nummer seks
SF får lov til at vælge post nummer syv

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik