Råd går til angreb på københavnernes bilvaner

Bilisterne begrænser bylivet, mener Økologisk Råd og blæser til angreb på de firehjulede

Rundetårn som et højt  og usædvanligt parkeringshus? De københavnske søer drænet for vand og ændret til P-pladser - eller Havnebadet på Islands Brygge udlagt som nyt område til bilparkering?

Økologisk Råd lancerer i København  dag en trafikkampagne, hvor de går til angreb på biltrafikken, fordi den fylder mere i byen per person end andre transportformer,

-Vi er alle sammen vanedyr når det gælder vores transportvalg. Men særligt bilister er lidt mere fastlåste i deres valg af transport. Når først vi har anskaffet os en bil, bruger vi den også. Derfor har vi brug for lidt større fleksibilitet i vores valg af transport, hvis der også fremover skal være plads til alle i de større byer, siger Jeppe Juul, transportmedarbejder i Det Økologiske Råd

Rådet har fået foretaget en undersøgelse af unges holdninger til transport og adfærd, og den viser, at næsten halvdelen af dem, der til dagligt bruger bilen altid vælger samme transportmiddel - de er altså ikke tilbøjelige til også at bruge for eksempel busser eller metro.

-Vi har alle brug for at kunne transportere os. Men jo mere vores transportsystem fylder, jo mindre plads bliver der også til andre elementer i byen. Vi vil gerne understrege, at vælger du bilen, så er det på bekostning af nogle andre ting. Man kan sige at bilerne begrænser bylivet, lyder det fra Jeppe Juul.

Økologisk Råd sætter i dag en række plakater op i København for at udfordrer bilisterne. De viser billeder af forskellige byklenodier omlagt tik P-pladser - som for eksempel Rundetårn, der ses over artiklen her. Eller som rådet skriver det - så er plakaterne en forsmag på, hvordan byen vil se ud, hvis biltrafikken stiger.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere