R: Ombyg flere tomme kirker til ungdomsboliger

Københavns borgerrepræsentation skal stemme om ny lokalplan, der skal give tilladelse til at lave ungdomsboliger i den lukkede Samuels Kirke på Nørrebro.

Når Gud flytter ud, flytter Københavns unge ind. Borgerrepræsentationen skal i aften beslutte, om der skal indrettes 35 nye ungdomsboliger i en af Københavns tidligere kirker; Samuels kirken i Thorsgade på Nørrebro.

 - Nørrebro og resten af København mangler i den grad ungdomsboliger, og derfor er det glædeligt, når der bliver fundet gode, kreative løsninger, der giver plads til flere ungdomsboliger i bygninger, hvor man måske ikke tænker ungdomsboliger som første mulighed, siger Teknik og Miljøordfører, Mette Annelie Rasmussen fra Radikale Venstre. 

Samuelskirken ophørte med at fungere som folkekirke i 2013 og har stået tom siden. Bygningen er bevaringsværdig og kan nu ombygges til moderne ungdomsboliger, der får blandt andet får tagterasse.

 - Det er enormt glædeligt at den nye lokalplan har været så omhyggeligt med at værne om det oprindelige udtryk, samtidig med den indvendige del kommer til at fremstå topmoderne. Det er den helt rigtige vej at gå, og hvis der så at sige ikke er kunder eller økonomi i den kirkelig butik, så kan man ligeså godt bruge kirkerne til andre formål afslutter Teknik og Miljøordfører, Mette Annelie Rasmussen.

Det er Boligselskabet VIBO der står for ombygningen af Samuelskirken. Københavns Borgerrepræsentation stemmer om den endelig lokalplan torsdag den 17. marts.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

udlejningskøretøjer

Flertal vil opkræve højt gebyr fra udlejningsløbehjul og cykler: Helt absurd, lyder kritikken

20201209-103931-L-1920x1280we

Kritikere vil udskyde Lynetteholm-plan til efter nedlukning - online debat er ikke nok

Line Barfod

Politisk sværvægter valgt som Enhedslistens borgmesterkandidat

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere