Psykisk sårbare dumper milliondyr app

Københavns Kommune lancerede i 2015 app'en 'Minvej', der skal hjælpe psykisk sårbare med at få styr på hverdagen. 'Totalt uoverskuelig', lyder vurderingen.

 - Den er total uoverskuelig. Slet ikke, hvad man har brug for.

Sådan vurderer Kristine Schwarz, der lider af diagnosen borderline, København Kommunes milliondyre app 'Minvej'. App'en er udviklet til psykisk sårbare og skal hjælpe dem med at få styr på hverdagen, blandt andet via en form for dagbog. Det skriver P4 København.

Ifølge Kristine Schwarz er app'en slet ikke det, man som psykisk sårbar har brug for, for at få en overskuelig hverdag.

- Den er uoverskuelig. Der er så mange kategorier, man kan vælge. Jeg blev med det samme udmattet i min hjerne, over alt det, jeg skulle forholde mig til, siger hun til P4 København.

App'en 'Minvej' blev lanceret i maj 2015, og har kostet Københavns Kommune i alt 5,3 millioner kroner at lancere og udvikle.

Det er en pris, der placerer 'Minvej' på førstepladsen som den absolut dyreste af de 19 apps, som kommunen har fået udviklet de sidste år.

Men på trods af den høje pris bruger kun omkring 140 personer app'en - heraf blot 27 fra socialpsykiatrien, som 'Minvej' ellers var tiltænkt. Det viser en aktindsigt fra Københavns Kommunes Socialpsykiatri, som DR har fået indsigt i.

Kristine Schwartz mener, at forklaringen kan være, at app'en kan være for kompleks at bruge, for de psykisk sårbare personer, der har brug for overskuelighed i alle aspekter i deres liv.

- Hvis pointen er at give en app til psykisk sårbare, som har brug for en lille smule hjælp uden at skulle ud og møde sagsbehandlere og andre patienter, så ved jeg ikke, hvem der får glæde af den, siger hun til P4 København.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik