Provo-kunstner udsat for hærværk: Skildrer præsters misbrug af børn

Marco Evaristti galleri og bil har siden søndag været udsat for hærværk.

- Jeg havde ikke ventet hærværk. Jeg havde ventet en reaktion, men ikke hærværk. Og ikke i Danmark. Danmark er jo ikke et katolsk land, men ved jo aldrig, siger Marco Evaristtis til TV 2 Lorry. 

Foto: Sascha Yang - TV 2 Lorry

1 af 3

Kunsteren Marco Evaristti er måske bedst kendt som manden, der i år 2000 udstillede guldfisk i blendere på kunstmuseet Trapholt i Kolding. Det var dog i virkeligheden sværddragere.

Udstillingen skabte stor furore, ligesom mange af Evaristtis andre værker siden og før også har gjort. 

Nu er Marco Evaristti igen aktuel med en ny udstilling. Den hedder Testimonials, altså vidneudsagn på dansk, og sætter fokus på de katolske præster, der har misbrugt børn.

Evaristti vil have ændret lovgivningen, så katolske præster ikke behøver leve i cølibat. Værkerne er meget grafiske og skildrer overgreb på børn. Dog ikke kroppe, men skeletter. Alle værkerne er lavet ud fra vidneudsagn, som er givet i retssager mod præster. 

 

Nu er udstillingen på vej til Chile, hvor den allerede nu har vakt stor røre.

Om det er derfor Marco Evaristtis bil og galleri natten til mandag blevet udsat for hærværk er fortsat ukendt 

- Jeg havde ikke ventet hærværk. Jeg havde ventet en reaktion, men ikke hærværk. Og ikke i Danmark. Danmark er jo ikke et katolsk lande, men ved jo aldrig, siger Marco Evaristti til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Jeg er lidt ude af balance. Det eneste man kan tænke her er: 'Wauw, hvis det sker allerede nu og her i Danmark, hvor vi har en fantastisk ytringsfrihed, hvad vil der så ikke ske i de mere katolske lande?'

Marco Evaristti tager til Chile på lørdag og allerede fra lufthavnen vil han have vagter på. 

Det var Københavns Politi, der gjorde kunstneren opmærksom om nattens hærværk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik