Prestigeprojekt under skærpet tilsyn - frygter børnesvigt

Den nye skøjtehal i Ørestad var tænkt som en gave til ungdommen, der skulle løfte Ørestad. Men nu er klubben i hallen sat under skærpet tilsyn.

Manglende børneattester, nepotisme og favorisering af eliten på bekostning af børn og unge. Sådan lyder mange af de klager, som en lang række bekymrede forældre trænere har rettet mod skøjte- og ishockeyklubben Copenhagen Lions.

TV 2 Lorry har fået aktindstigt i klagerne, som nu har fået sat klubben i det nye prestigeprojekt under skærpet tilsyn. Den nye skøjtehal var tiltænkt som en kulturel og sportslig oase efter mange års ørkenvandring uden en ordentlige skøjtehal.

quote Der skal to til at danse tango. Og vi har simpelthen ikke fået nok respons fra ledelsen og bestyrelsens side, når vi har søgt svar.

Jacob Ronander, Forælder, Copenhagen Lions 

Men bare et halvt år efter åbningen er skøjte- og ishockeyklubben Copenhagen Lions, er deb nu sat under skærpet tilsyn af kommunen grundet de mange klager.

Jacob Ronander er stedfar til en 10-årig datter, som spiller ishockey i Copenhagen Lions i Ørestad Skøjteklub. Han er en af de forældre,der har klaget.

- Der skal to til at danse tango. Og vi har simpelthen ikke fået nok respons fra ledelsen og bestyrelsens side, når vi har søgt svar, siger Jacob Ronander, der er stedfar til en 10-årig datter, der spiller ishockey i Copenhagen Lions.

Han er en af de mange bekymrede forældre, der har valgt at sende en klage til Københavns Kommunes kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen.

Kort tid inden Jacob Ronanders klage valgte klubbens bestyrelse at bortvise deres sportschef og i kølvandet på bortvisningen sagde flere medarbejdere op. Men selvom forældrene spurgte bestyrelsen om en forklaring, fik de ingen forklaring på bortvisningen.  

-  Vi bliver urolige, når vi ser, at så mange af de andre trænere siger op i protest, fordi sportschefen på mystisk vis blev bortvist. Og vi ved, at der har været konflikt i foreningen tidligere, fordi sportschefen har kritiseret nogle manglende investeringer i udstyr til ungdomsholdet, siger han.

quote  Det er ikke unormalt, at der er uenigheder i foreningslivet, om hvordan man skal priotere midlerne. Men det er sjældent, at konfliktniveauet når så højt op, som tilfældet er i Copenhagen Lions.

Mads Kamp, Fritidschef, Kultur- og Fritidsforvaltning, København.

Siden januar måned har Københavns Kommune modtaget ni klager over ledelsen i Copenhagen Lions, der også står for selve driften af Ørestad Skøjtehal.

- Det er ikke unormalt, at der er uenigheder i foreningslivet, om hvordan man skal priotere midlerne. Men det er sjældent, at konfliktniveauet når så højt op, som tilfældet er i Copenhagen Lions, siger Mads Kamp, der er Fritidschef i kommunenes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Hvert år støtter kommunen klubben med mere end 4,5 million kroner i driftsmidler til skøjtehallen og 250.000 i tilskud til skøjteklubben. Men på baggrund af klagerne har man nu valgt at sætte skøjte- og ishockeyklubben under skærpet tilsyn.

- Vi gør det på den baggrund, at klubben ikke har indhentet børneattester på ansatte trænere. Det skal man i følge loven. Derudover handler det om, at der er en stærk koncentration af magt i bestyrelsen omkring enkelte personer. Og så skal vi også kigge nærmere på, hvordan man bruger pengene i foreningen, siger Mads Kamp.

Hovedformålet med Copenhagen Lions er i følge kontrakten med københavns kommune, at fokusere på ungdommen. Men i klagerne, som TV 2 Lorry har fået aktindsigt i, står der blandt andet, at klubben ikke tids nok fik indkøbt bander til klubbens børnehold. Det resulterede i aflyste turneringshjemmekampe for børnene.

Copenhagen Lions har ca. 250 medlemmer. Lytter man til næstformand Mogens Friborg, som stiftede klubben tilbage i 2014, så kommer det også til at fortsætte sådan, da der ikke er hold i nogen af klagerne.

- At kommunen vælger at lave et skærpet tilsyn, det accepterer vi. Og det er vi selvfølgelig glade for, for så kan vi jo påbevise, at der overhovedet ikke er nogen former for anmærkninger at finde på vores arbejde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere