Presset politi: De her opgaver må vi sylte

Borgere må finde sig i mindre tryghed og længere efterforskningstider.

Foto: TV 2 Lorry (arkivbillede)

Efterforskning af indbrud, patruljer ved gadespektakler i socialt belastede områder og overvågning af narkokriminelle.

Det er nogle af de opgaver, som betjente fra tre forskellige politikredse fortæller, at de må lægge nederst i bunken. Det skriver Søndagsvisen.

- I vagtcentralen sidder alarmoperatørerne og prøver at få folk til at løse opgaven, uden at der sendes politipatrulje til stedet. Når der er højtråbende unge i et boligområde eller kørsel med ulovlige knallerter, må borgerne finde sig i det. Der kunne man før sende en patrulje ud, siger Michael Møller, der er formand for Københavns Politiforening, til Søndagsavisen.

Det er terrorangrebet i København i februar og flygtningesituationen, der æder deres arbejdstid op. Det går ud over indsatsen for at skabe tryghed for borgerne.

Og det vil den nye politiaftale, der skal sende 300 flere betjente på gaden over de næste fire år, ikke ændre meget på, lyder det.

- Jeg er tilfreds med, at vi får bevilget en hel del penge. Når det så er sagt, så kan man jo ikke trylle x antal politifolk op af jorden, siger Mogens Heggelund, der er formand for Midt- og Vestsjællands Politiforening, til Søndagsavisen.

Samme billede giver betjent i Københavns Vestegn Jørgen Jensen. Her er det anmeldelser, man bruger meget længere tid på at efterforske end normalt. Og ledelsen genkender en del af billedet.

- Vi er pressede og har været det i en lang periode, og det betyder, at vi må prioritere, siger chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard til Søndagsavisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik