Presset politi: De her opgaver må vi sylte

Borgere må finde sig i mindre tryghed og længere efterforskningstider.

Efterforskning af indbrud, patruljer ved gadespektakler i socialt belastede områder og overvågning af narkokriminelle.

Det er nogle af de opgaver, som betjente fra tre forskellige politikredse fortæller, at de må lægge nederst i bunken. Det skriver Søndagsvisen.

- I vagtcentralen sidder alarmoperatørerne og prøver at få folk til at løse opgaven, uden at der sendes politipatrulje til stedet. Når der er højtråbende unge i et boligområde eller kørsel med ulovlige knallerter, må borgerne finde sig i det. Der kunne man før sende en patrulje ud, siger Michael Møller, der er formand for Københavns Politiforening, til Søndagsavisen.

Det er terrorangrebet i København i februar og flygtningesituationen, der æder deres arbejdstid op. Det går ud over indsatsen for at skabe tryghed for borgerne.

Og det vil den nye politiaftale, der skal sende 300 flere betjente på gaden over de næste fire år, ikke ændre meget på, lyder det.

- Jeg er tilfreds med, at vi får bevilget en hel del penge. Når det så er sagt, så kan man jo ikke trylle x antal politifolk op af jorden, siger Mogens Heggelund, der er formand for Midt- og Vestsjællands Politiforening, til Søndagsavisen.

Samme billede giver betjent i Københavns Vestegn Jørgen Jensen. Her er det anmeldelser, man bruger meget længere tid på at efterforske end normalt. Og ledelsen genkender en del af billedet.

- Vi er pressede og har været det i en lang periode, og det betyder, at vi må prioritere, siger chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard til Søndagsavisen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere