Pres på Frank Jensen: Ole Birk blander sig i Amager Fælled-problem

Forholdet mellem staten og København kan påvirkes negativt, mener ministeren.

- Hvis der ikke findes en tilfredsstillende løsning på denne problemstilling, hvor præmisserne for den oprindelige aftale mellem staten og Københavns Kommune honoreres på den ene eller den anden måde, kan det ikke undgå at påvirke statens og Københavns Kommunes samarbejde om den videre udvikling af hovedstadens infrastruktur negativt. 

Således skriver transport, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (Liberal Alliance) i et brev til overborgmester Frank Jensen, skriver Berlingske. 

Om det er en politisk trussel elle blot ministerens opgave, det kan muligvis diskuteres. 

Men ikke desto mindre så kræver ministeren ifølge Berlingske, at Københavns Kommune finder en løsning, og at "det sker snart". 

Han ser to mulige løsninger:

Enten betaler Københavns Kommune hurtigst muligt mellem 1,7 og 1,9 milliarder kroner til kommuneselskabet By & Havn, eller også overfører København byggeretter til selskabet af tilsvarende værdi. 

Amager Fælled slipper højst sandsynligt ikke for gravkøer

Netop denne uge har økonomiudvalget på Københavns Rådhus drøftet det omdiskuterede Ørestad Fælled Kvarter.

Tirsdag aften besluttede man at igangsætte undersøgelserne af byggeforholdene tre forskellige steder på Amager Fælled.

Dels på den såkaldte campinggrund. Dels på den nordvestlige del af Amager Fælled. Og så i den nordøstlige del nær DR Byen.

Som en del af aftalen vil man også undersøge, om det er muligt at bygge højere eller tættere andre steder i København for at begrænse omfanget af byggeri på Amager Fælled. 

Økonomiforvaltningen har screenet 1.500 matrikler i Københavns Kommune for at finde plads til det kommende Ørestad Fælled Kvarter. Forvaltningen har peget på disse alternative områder af Amager Fælled - samt Sydhavnstippen, som nu er droppet.
Økonomiforvaltningen har screenet 1.500 matrikler i Københavns Kommune for at finde plads til det kommende Ørestad Fælled Kvarter. Forvaltningen har peget på disse alternative områder af Amager Fælled - samt Sydhavnstippen, som nu er droppet.
Foto: By & Havn

Kvarter skal have institutioner, parkeringer og boliger

På grund af massiv folkelig modstand afblæste Københavns politikerne før kommunalvalget i november byggeriet på Amager Fælleds gamle strandeng. 

Det er en beslutning, som stadig står ved magt. 

Byggeriet skulle ellers indbringe selskabet By & Havn, der er ejet 95 procent af Københavns Kommune og 5 procent af staten, to milliarder kroner, som allerede er brugt på metrobyggeri. 

Planen er at opføre et sidste bykvarter i Ørestad med plads til cirka 5.000 københavnere inklusiv supermarked, tre parkeringshuse og daginstitutioner.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

def_thumb,50_percent

playHver fjerde grundvandsboring ramt af forurening i Region Sjælland

Skodrist

playAskeriste skal løse Køges skodproblem

thumbnail-til-hvem-tager-skraldet2-0_SpOs_v

playVi sorterer affald i lange baner - men nytter det noget?

genbrugsstation genbrugsplads

Farvel til småt brændbart på genbrugspladser i hovedstaden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere